Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Nyíregyházán is nyílhat katonai középiskola

Szerző: | 2021. április 07., 12:28 | Belföld

Lázmérés a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban 2020. szeptember 29-én (Fotó: Németh Szilárd Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb képzési helyszíne nyílhat a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskolának, az új tagiskola Nyíregyházán lehet – számolt be az MTI a Honvedelem.hu-n megjelent híradás alapján. Az iskolanyitásról kedden egyeztetett Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Ruszin Romulusz humánpolitikáért felelős helyettes államtitkár Papp László (Fidesz-KDNP) debreceni és Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) nyíregyházi polgármesterrel.

HIRDETÉS - AIP

A megbeszélés résztvevői egyetértettek a honvédelmi nevelés és képzés fontosságában és Nyíregyháza – mint lehetséges képzési helyszín – kiválasztásában. Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester bemutatta a tárca vezetőjének a tervezett iskola épületét, miközben szó esett arról is, hogy a kadétok támogatást és szakmai segítséget kaphatnak majd a városban lévő MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred katonáitól.

Kiemelték: a Honvédelmi Minisztérium a honvédelmi nevelés eszközeivel kapcsolódik be a fiatalok képzésébe, fejlesztésébe, támogatásába. Ennek alapvető bázisát alkotja a honvédkadét-program.
A HM célja, hogy a szakképzést folytató intézmények száma folyamatosan emelkedjen. A közeljövő céljai között szerepel több honvéd középiskola és kollégium létrehozása, amelyek biztosíthatják a tisztképzés és altisztképzés utánpótlásának bázisát is. Ezeket az intézményeket a Debrecenben lévő Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium mintájára működteti majd a minisztérium. A tervek szerint országosan 8-10 hasonló iskola vagy kollégium működhet majd.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Benkő Tibor, Debrecen, honvédelem, Honvédelmi Minisztérium, iskolanyitás, Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium, Nyíregyháza


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest