Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Gyanúsítottként hallgatták ki Simonka Györgyöt

Szerző: | 2021. április 08., 13:59 | Belföld

Simonka György még mint a Fidesz-KDNP Békés megyei országgyűlési képviselőjelöltjei (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyanúsítottként hallgatták ki Simonka Györgyöt egy tanú megvesztegetése miatt – írta a 24.hu a Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása nyomán. Ha bebizonyosodik az országgyűlési képviselő bűnössége, két rendbeli, hatósági eljárásban elkövetett vesztegetés miatt kell felelnie.

HIRDETÉS - AIP

A gyanú szerint, miután Simonka a kihallgatása előtt tudomást szerzett a büntetőeljárásról, azt akarta pénzzel elérni, hogy az egyik őrizetben lévő gyanúsított ne tegyen rá nézve terhelő vallomást. Illetve azt is szerette volna, hogy az egyik tanú előre egyeztetett tartalmú vallomást tegyen, amikor kihallgatják.

Simonka a csütörtöki kihallgatáson nem tett vallomást, és panasszal is élt a vesztegetési gyanúsítás ellen.

A fideszes országgyűlési képviselő korábban azt nyilatkozta a 24.hu-nak: nem tudja, miről beszél az ügyészség, ahogy azt sem, ki az a személy, akit állítólag megvesztegetett. Nem tudom, mit érthettek félre – fogalmazott.

Korábban bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt indult eljárás Simonka és társai ellen. A Központi Nyomozó Főügyészség végül 33 személy ellen emelt vádat 2019 augusztusában.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Központi Nyomozó Főügyészség, Simonka György, vesztegetés


Nem akarnak újabb bányát a grönlandiak

Nem akarnak újabb bányát a grönlandiak

Az emberek hallatták a szavukat – így kommentálta a választási eredményt a győztes párt, a baloldali nacionalista Inuit Ataqatigiit. A koncessziós jogokat birtokló, kínai érdekeltségű cég nem adja fel a harcot.

Kulturális felszabadítás

Kulturális felszabadítás

Ön az egyik első kétéltű művész, aki nemzetközi hírnevet vívott ki magának. rengeteget tett a kétéltűek politikai öntudatra ébredéséért is. nem zavarja, hogy még mindig azt mondogatják az emberek, hogy a fehér gólya hozza a gyereket?

Az első tudós

Az első tudós

Anaximandrosz jelentősége nem is elméleteinek igazságában rejlik, sokkal inkább a világ jelenségeinek vizsgálatát meghatározó felfogásában.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest