Több százmilliós kár érte a Spart a szentendrei tűz miatt

Több százmilliós kár érte a Spart a szentendrei tűz miatt

Tűzoltók dolgoznak egy kigyulladt szentendrei áruház oltásán a Dunanyar körúton 2021. április 7-én (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több 100 millió forintos kárt okozott a Spar Magyarországnak a szentendrei áruházuk raktárában szerdán este keletkezett tűz – közölte Maczelka Márk kommunikációs vezető az MTI kérdésére csütörtökön.

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint a tüzet szerdán éjjel fojtották el. A tűz az épület áruátvételi raktárában keletkezett, majd továbbterjedt az áruház belső terére és a tetőszerkezetére egyaránt, az épület teljesen leégett. A lángok fellobbanásakor az épületet 17 ember elhagyta.

Maczelka Márk azt közölte, a tűz oka egyelőre ismeretlen.

A Spar tájékoztatása szerint két munkatársukat az eset miatt elővigyázatosságból szerdán este kórházba szállították, de azóta már kiengedték őket.

A szentendrei áruházban 37-en dolgoznak, a Spar csütörtökön mindenkinek ajánlott munkát.

A Telex a város polgármesteréről további részleteket tudott meg: eszerint néhány perccel este hét óra után szólalt meg a tűzriasztó a szentendrei HÉV-állomás melletti Sparban, a dolgozók körbejárták az épületet, de mivel sehol nem látták, hogy füst vagy tűz lenne, lemondták a riasztást. A beérkező HÉV utasai azonban látták, hogy az épület egy része lángol. Ők rohantak be az üzletbe, és szóltak, hogy valami ég, közben pedig újra beindult a tűzjelzés – tudta meg a portál Fülöp Zsolttól. 

– A vasszerkezet is megrogyott, és minden kiégett. Az a szerencse, hogy a környező kis üzleteket sikerült megmentetni – tette hozzá a polgármester.