10 milliárdból fejlesztik a makói Hagymatikumot, Lázár János hurráoptimista

10 milliárdból fejlesztik a makói Hagymatikumot, Lázár János hurráoptimista

A Hagymatikum névre keresztelt makói fürdő épülete. Nyílt napot tartottak a január 20-án nyíló, uniós támogatással, 3,6 milliárd forintból - Makovecz Imre tervei alapján - megépült makói fürdőkomplexumban. MTI Fotó: Rosta Tibor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ország egyik legfontosabb turisztikai célpontja lehet Makóból – véli Lázár János, a makói Hagymatikum fejlesztéséért felelős kormánybiztos. A fürdő fejlesztésére 10 milliárd forintot biztosít a kormány.

A makohirado.hu-nak adott interjút Lázár János. A fideszes politikus, aki kormánybiztosként év vége óta többek között a makói Hagymatikum fürdő fejlesztéséért felel, optimistán vázolta fel a fürdő felújításával járó előnyöket. Szerinte Magyarország legizgalmasabb fürdőépülete jöhet létre a bővítés után. Úgy véli, a kibővült fürdő a helyi gazdaság motorja lesz, sőt, szerinte tíz év múlva Makó az ország egyik legfontosabb turisztikai célpontja lehet.

 – A legóvatosabb becslések szerint a fürdőfejlesztésbe fektetett minden magyar adófizetői forint három másikat fial majd a helyi gazdaságban. A városban több lesz a jól fizető munkahely, nagyobb lesz a forgalom, több lesz a bevétel és makóiak nyeresége – ecsetelte a politikus.

Az interjúban szó esett arról is: a Makovecz Imre tervezte Hagymatikumhoz az építész halála előtt halála egy újabb szárnyat tervezett, ám a fölépítésére azóta sem került sor. Ezt az új szárnyat építenék meg a tízmilliárdos állami támogatásból. Lázár János azt is elárulta, rövidesen a szállodaberuházásról is döntés születhet – korábban a városi képviselőtestület egyhangúlag döntött arról, hogy befektetőket vonjon be a szálloda felépítéséhez.

Lázár János ismertette azt is: fürdő a beruházás alatt részben vagy egészében végig nyitva lesz, amennyiben a koronavírus-helyzet ezt lehetővé teszi, a makói belváros használatát viszont korlátozza majd az építkezés, amely 16-22 hónapig tarthat, és pár héten belül elkezdődik.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.