Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A PDSZ az április 19-i iskolanyitást próbálja megakadályozni

Szerző: | 2021. április 09., 08:15 | Belföld

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként fertőtlenítést végez a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljának katonája a fővárosi Patrona Hungariae Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskolában 2021. március 17-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének felmérése szerint nagy többségben vannak azok a pedagógusok, akik még nem akarják újrakezdeni az iskolai személyes találkozással járó tanítást április 19-én, írja a HVG.

HIRDETÉS - AIP

Ennek oka, hogy addigra még nem alakul ki a tanárok védettsége, a gyerekek pedig egyáltalán nincsenek beoltva. Ráadásul ma már bizonyított, hogy a brit variáns (ami ma Magyarországon egyeduralkodó) a gyerekek körében jobban terjed, és súlyosabb megbetegedést is okoz. Vagyis járványügyi szempontból rendkívül kockázatos az újranyitás, miközben továbbra is rendszeresen dőlnek a halálozási rekordok.

A PDSZ azt írja, hogy „kötelességünk is megtagadni a munkavégzést, ha a gyermekek, diákok egészsége, biztonsága nem szavatolható”. A szakszervezet szerint az iskolanyitás halasztása megoldható úgy, ha a tantestületek nagy része levelet ír a vezetőknek, amelyben megtagadják a kontaktussal járó tanítást, miközben a távoktatásra továbbra is rendelkezésre állnak.

Nincs járványügyi szakértő, aki őszintén kijelentené, hogy az április 19-i iskolanyitás értelmes dolog lenne, olyan viszont rengeteg van, aki szerint szörnyen veszélyes. Érthetetlen, hogy a kormány miért erőlteti. Egyes vélemények szerint ezzel akar imponálni az UEFA-nak, amely pont azon a napon fog végleges döntést hozni a labdarúgó-eb-t rendező városokról, és korábban kizárta, hogy olyan helyen rendezzenek meccseket, ahol nem engedik be a nézőket (vagyis súlyos a járványhelyzet).

Időközben Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában bejelentette, hogy a középiskolák nyitását elhalasztják. Ugyanakkor az általános iskolák a jelenlegi tervek szerint kinyitnak április 19-én.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: digitális oktatás, iskola, koronavírus-járvány, pdstz, PDSZ


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest