Meghalt egy 14 éves kislány Covidban, ő eddig a legfiatalabb áldozat

Meghalt egy 14 éves kislány Covidban, ő eddig a legfiatalabb áldozat

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. május 8-án (Fotó: MTI/Kormany.hu/Botár Gergely)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus áldozatainak pénteki listájára felkerült egy 14 éves kislány is, akinél alapbetegségként csak az asztmát tüntették fel, írja a Telex. Ugyancsak pénteken jelentek meg az elhunyt nyolc hónapos koronavírusos babának az adatai is a listában, aki az operatív törzs állításai szerint mégsem a koronavírus-fertőzés következtében hunyt el.

Eddig Magyarországon a legfiatalabb covid-áldozat 16 éves volt.

Ugyanezen a napon az operatív törzs „tájékoztatóján" Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár kijelentette, hogy

minden készen áll az április 19-i általánosiskola-nyitásra.

A középiskolák zárva tartását az érettségi közelségével indokolta. Megismételte a miniszterelnök által reggel elmondottakat. Azok a tanárok, akiknek második oltása pont az érettségi napjára esne, azok egy későbbi időpontban kapják meg az oltást. Magyarul az érettségiről még ezzel az indokkal sem hiányozhatnak.

A tájékoztatón egyetlen, sajtótól érkezett kérdést nem olvastak be.

Címkék: operatív törzs

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.