Medgyessy Péter: A DK hibát követett el, amikor a keleti vakcinák ellen kampányolt

Medgyessy Péter: A DK hibát követett el, amikor a keleti vakcinák ellen kampányolt

Medgyessy Péter Ujhelyi István szocialista EP-képviselő videójában (Forrás: Ujhelyi István YouTube-csatornája)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A DK hibát követett el, amikor arra biztatta az embereket, hogy ne fogadják el a kínai és az orosz vakcinát az uniós engedély hiányában – jelentette ki Medgyessy Péter. A volt szocialista kormányfő az MSZP EP-képviselője, Ujhelyi István YouTube-csatornáján beszélt erről, amelyet a Telex szemlézett. Medgyessy úgy látja, hogy emiatt utólag bocsánatot kellett volna kérniük, amikor már látszott, hogy európai összevetésben is jól halad a magyar oltási program. Ezzel összefüggésben azt is megjegyezte, a választások közelsége miatt még jó ideig napirenden lesz a kormány kampánya, hogy az ellenzék oltásellenes, amit károsnak tart.

Medgyessy Péter szerint a világon egyetlen kormány sem kezelte jól a járványt, mert a vírus teljesen új helyzet elé állította őket. A magyar kormány szerinte az első hullámot még jól kezelte, de később már nem így volt, késve hoztak meg bizonyos intézkedésket és a kommunikációjuk is pocsék volt, mert nem hangsúlyozták eléggé az oltások fontosságát.

Az egykori kormányfő arról is beszélt, októberben a feleségével együtt átesett a koronavírus-fertőzésen, de viszonylag enyhe tünetekkel megúszták a betegséget.

Ha megnéznék az egész beszélgetést, azt alább megtehetik: