Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Boris Johnson nem vesz részt Fülöp herceg temetésén a vírus elleni korlátozások miatt

Szerző: | 2021. április 11., 08:00 | Belföld

Fülöp edinburghi herceg, II. Erzsébet brit királynõ férje haláláról szóló cikkek a napilapok címlapján egy londoni újságárusnál 2021. április 10-én. A 99 éves herceg elõzõ nap hunyt el (Fotó: MTI/EPA/Andy Rain)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Boris Johnson brit miniszterelnök nem vesz részt a napokban elhunyt Fülöp herceg, II. Erzsébet angol királynő férje temetésén – írja a BBC. Ennek oka, hogy a koronavírus miatti korlátozások okán csak 30 résztvevő mehet a temetésre, a kormányfő pedig szeretné, ha annyi családtag tudna részt venni rajta, amennyi csak lehetséges. A járvány miatt a nyilvánosságot is arra kérik, ne vegyen részt az eseményen.

HIRDETÉS - AIP

A 99 éves korában elhunyt Fülöptől, Edinburgh hercegétől jövő vasárnap vesznek búcsút a Szent György kápolnában Windsorban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A hercegről szombaton katonai tiszteletadással emlékeztek meg. Tüzérségi egységek az Egyesült Királyság több városában, valamint Gibraltáron 41 díszlövéssel adóztak a herceg emlékének. Ugyanebben az időben a brit királyi haditengerészet két hajója, a Diamond romboló és a Montrose fregatt a tengeren adott le 41 lövést, megemlékezve egyben arról is, hogy Fülöp herceg a második világháború idején a haditengerészet aktív állományú tisztjeként a földközi-tengeri hadműveletek több döntő fontosságú ütközetében részt vett.

Fülöp herceg életéről itt írtunk részletesebben.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Boris Johnson, Egyesült Királyság, Fülöp herceg, gyász, temetés


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Hirdetés

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest