Esőt hoz a vasárnap

Esőt hoz a vasárnap

Esős útszakasz. Képünk csak illusztráció! (Fotó: Dan Musat/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyugat felől egy vastagabb felhősáv érkezik, amelyből gyenge, szemerkélő eső is előfordulhat: erre délelőtt inkább a nyugati, délutántól pedig a középső, illetve a keleti tájakon van nagyobb esély – írja vasárnapi előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mint megjegyzik, hosszabb időre délelőtt főként a keleti országrészben, délután pedig a Dunántúlon süthet ki a nap. A déli szelet több helyen kísérhetik erős, a Kisalföldön néhol időnként viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között várható.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép szerint vasárnap folytatódik a melegedés, ezért melegfront jellegű tünetek jelentkezhetnek, így gyulladásos panaszok, alvászavarok, fáradékonyság jelentkezhetnek, valamint csökkenhet a koncentrálóképesség. A reggel még csípős lesz, átmenetileg a kopásos eredetű ízületi panaszok felerősödhetnek. A szeles időben kissé csökkenhet a hőérzetünk, illetve nyugtalanabbak, ingerlékenyebbek lehetünk. A napos időszakok azonban jó hatással lesznek a közérzetre. Öltözzünk rétegesen, reggel még nagy lesz a megfázásveszély.

A közlekedésmeteorológiáról szólva, vasárnap napközben erősebben megnövekszik a felhőzet és helyenként kisebb eső, zápor eredményezhet vizes, csúszós útszakaszokat. Erős, északnyugaton viharos déli szél csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Címkék: időjárás