Leállt a Magyar Posta honlapja

Leállt a Magyar Posta honlapja

Áll!

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Míg pár hete a digitális oktatás platformja, illetve a vakcina-regisztrációt ellenőrző kormányzati honlap álltak le, vasárnap a Magyar Posta honlapjával történt hasonló. Vasárnap kora délután lapunk munkatársa azt tapasztalta, hogy nem elérhető a magyar állami postaforgalmi vállalat portálja.

Az egyik erre szakosodott szerverellenőrző oldalon azt lehetett olvasni, két napig nem működött a honlapjuk. Jelenleg az oldal ugyan betölt, de az érdeklődőket az alábbi kiírás fogadja: „Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy weboldalunk karbantartás miatt nem érhető el. Kérjük próbálja meg később! Megértésüket és türelmüket köszönjük!”

A Posta honlapjának leállásával olyan funkciók nem használhatók átmenetileg, mint például a levelek és a csomagok nyomkövetése vagy az elektronikus feladóvevény kitöltése.

Cikkünk megjelenése után választ kaptunk a Magyar Posta szóvivőjétől. Azt írják, hogy a posta.hu oldalon a hétvégén rendszerfrissítést végeznek. A karbantartásról előzetesen értesítettük ügyfeleinket a Magyar Posta közösségi oldalán  illetve a posta.hu oldalon, ahol jelenleg is olvasható egy üzenet miszerint a honlap karbantartás miatt nem érhető el. Azt tapasztalatuk, hogy a jelzett időpontnál (18:00) kicsit később ugyan, de valóban helyreállt vasárnap estére a honlap, azonban néhány szolgáltatás még nem, vagy csak döcögősen működik.