Novák Katalin szerint tévedés a vád, hogy Magyarországot egy elnyomó rezsim uralja

Novák Katalin szerint tévedés a vád, hogy Magyarországot egy elnyomó rezsim uralja

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter (Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az európai konzervatívok által lakott ház az utóbbi időben egyre üresebbé vált, a Fidesz azonban készen áll arra, hogy újra élettel töltse meg ezt a házat, kitárja kapuit az új gondolatok és a beköltözni vágyók előtt, hogy egyre többen megtapasztalhassák, milyen jó itt, szabadon élni – írta Novák Katalin, a Fidesz alelnöke a Welt am Sonntag német lapban megjelent cikkében az MTI szerint.

 A családokért felelős tárca nélküli miniszter „A konzervatívok európai otthona” című írásában hangsúlyozta, a Fidesz valódi konzervatív értékeket képvisel, Európában pedig egy olyan demokratikus jobboldalra van szükség, amely nem a baloldali-zöld korszellemnek próbál megfelelni, hanem a jobboldali pártok együttműködésében Európa jövőjét alakítja. – Így teremthetünk európaiak millióinak politikai értelemben is otthont és ez jelentheti az európai demokratikus jobboldal újjászületését is. Ez a mi „Willkommenskultur”-unk Európa számára – fogalmazott.

„Politikai trágárság”

Novák Katalin kiemelte, nem felel meg a valóságnak Manfred Weber, az EPP frakcióvezetőjének azon korábbi állítása, amely szerint a Fidesz szélsőjobboldalivá vált, szövetséget kötött az AFD-vel. A Fidesz számára Németországban a CDU és a CSU a természetes politikai szövetségesek, „más német pártokkal nem tervezünk szövetségre lépni, még akkor sem, ha egyesek mindenképpen ezt a benyomást akarják kelteni” - húzta alá.

A Fidesz szigorúan elhatárolódik az olyan pártoktól, amelyek nem állnak ki az alkotmányos rend mellett – írta. – Magyarországon mi vagyunk az egyetlen ilyen politikai erő, hiszen a posztkommunistákból, szocialistákból, liberálisokból és zöldekből álló teljes ellenzék szövetségre lépett egy nyíltan antiszemita, rasszista párttal (Jobbik), annak érdekében, hogy a következő választásokon közös jelölteket állíthassanak ellenünk – közölte a politikus.

„Ennek a politikai trágárságnak” épp annyira nem volt semmilyen visszhangja európai szinten, mint az Európai Bíróság közelmúltbeli határozatának, „mellyel egy, a sajtószabadságot állítólagosan sértő magyar reklámadót jogszerűnek minősített” – jegyezte meg. A Fidesz alelnöke tévedésnek nevezte azokat a vádakat, amelyek szerint Magyarország egy elnyomó rezsim által uralt, elszigetelt, elmaradott ország.

– A Visegrádi négyek közép-európai együttműködése kiemelkedő, az Európai Tanácsban hamarosan a magyar miniszterelnök lesz a legnagyobb tapasztalattal rendelkező vezető, és most, a Fidesz Európai Néppártból való kilépését követően egyértelművé vált, hogy a demokratikus jobboldal pártjainak többsége örömmel építene ki szorosabb együttműködést a magyar kormánypárttal – írta.

Felidézte, április 1-jén Budapesten Orbán Viktor fogadta az európai jobboldali pártcsaládok legerősebb pártjainak vezető képviselőit: Mateusz Morawieczki lengyel miniszterelnököt és Matteo Salvinit, a Mario Draghi-vezette kormányban részt vevő Liga, a legnépszerűbb olasz párt elnökét.

– A három vezető megállapodott abban, hogy újraszervezik az európai demokratikus jobboldalt – hangsúlyozta Novák Katalin. Kijelentette, „olyanokkal fogunk együttműködni a jövőben, akik igent mondanak a szabadságra, a nemzetre, a családra, a kereszténységre és az emberi méltóságra, de nemet mondanak a migrációra, a birodalmi logikára, a kommunizmusra, a cenzúrára és az antiszemitizmusra”.


Novák is csak Petry Zsoltot emlegette, Hrutka Jánost nem

Novák Katalin kitért arra is, hogy a koronavírus-járvány az európai együttműködést is próbára teszi, mivel az európai polgárok nehezen fogadják el, hogy kevés az európai szinten engedélyezett oltóanyag, lassú a beszerzés, akadozik a döntéshozatal.

– Egyre többen vannak, akik úgy érzik, a szabadság, a nemzet, a hagyományos család, a keresztény kultúra, az emberi méltóság olyan értékek, melyeket már nem képviselnek a névleg jobbközép pártok – fogalmazott.

– Ezeket az embereket joggal háborítja fel, hogy a baloldali liberális fősodortól eltérő véleményük miatt megbélyegzik, kirekesztik, hátrányosan megkülönböztetik őket – írta, példaként említve Petry Zsolt magyar kapusedzőt, „akit a Hertha BSC azonnali hatállyal elbocsátott toleráns, de a német fősodortól eltérő véleménye miatt”. Ugyanakkor úgy tűnik, Novák Katalin is elfelejtette megemlíteni, hogy Hrutka Jánost is finoman szólva különös körülmények között bocsátották el a Spíler TV-től.

Novák Katalin arról is írt Orbán Viktor szavait visszhangozva, hogy „egyre gyakrabban merül fel a kérdés: hogy lehet az, hogy a baloldalnak csak közepe, a jobboldalnak pedig csak széle van?”. Aláhúzta, „ezekben a vészterhes időkben Magyarország is erejét megfeszítve védekezik”.

– A nyugati vakcinák mellett biztonságos orosz és kínai oltóanyagokkal megdupláztuk a beadható oltások számát, így az EU-tagállamok sorában a második legmagasabb átoltottságot értük el. Megemeltük az orvosok bérét, elindítottuk Magyarország legnagyobb otthonteremtési programját, és jövő évtől a fiatalok számára személyi jövedelemadó-mentességet biztosítunk – írta Novák Katalin, majd hozzátette, mindeközben Európa-szerte politikusok, kormányok gyengülnek meg vagy buknak el korrupciós botrányok, hazugságok miatt.

A Fidesz alelnöke hangsúlyozta, „mi magyarok, akik több mint ezer éve élünk keresztény nemzetként Európa szívében, tudjuk, merre megyünk”. – Határozott elképzelésünk van arról, hogyan lehet kultúránk, nemzeti értékeink megőrzése mellett versenyképes, modern országot építeni. Vendégszeretettel fogadunk mindenkit, aki tisztelettel és a közös jövő szándékával érkezik – fogalmazott.

Novák Katalin szerint a Fidesz kormányzásának elmúlt 11 évében „három olyan, az európai jogrendet tiszteletben tartó döntés született, mely a balliberális média és politika által uralt európai térben megbocsáthatatlan bűnnek minősül: 2011-ben az Alaptörvényben rögzítettük, hogy a házasság egy férfi és egy nő kapcsolata, 2015-ben nemet mondtunk a tömeges bevándorlásra és most a magyarokat a nemzeti hatóságaink által jóváhagyott oltásokkal is beoltják”. A politikus szerint ezek a döntések „onnantól bűnnek tekintendők, hogy egy nagy tagállam letér erről az útról”.

(MTI / Magyar Hang)