Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Karácsony Gergely: Ha nem lesz Diákváros, készek lemondani az atlétikai világbajnokságot

Szerző: | 2021. április 12., 20:38 | Belföld

Látványterv az atlétikai világbajnokság helyszínéről. Nagy üzlet lesz megvalósítani. (Fotó: KKBK)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kész lemondani a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését Karácsony Gergely, ha nem épül meg a Ferencvárosba tervezett Diákváros – a főpolgármester az RTL Klub Híradójának beszélt erről.

HIRDETÉS - AIP

Ismert, a Direkt36 oknyomozó portál múlt héten írt arról, hogy a magyar kormány kínai hitelből és kínai céggel építtetheti meg a sanghaji elitegyetem, a Fudan budapesti kampuszát. Az előterjesztés szerinti beruházás a Budapest Diákváros – Déli Városkapu Fejlesztési Program helyszínén valósul meg. Pedig a Diákváros – amelynek értelmében 8-12 000 egyetemi hallgató számára kollégiumi elhelyezést és a szükséges infrastruktúrát alakítanák ki – volt az egyik feltétele annak, hogy a főváros és az önkormányzatok támogassák a ferencvárosi atlétikai stadion megépítését, és a világbajnokság megrendezését. Karácsony Gergely már korábban jelezte, nem akarják hagyni, hogy a Diákváros helyett egy kínai egyetem kampusza épüljön fel, mégpedig több száz milliárdnyi kínai hitelből.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A főpolgármester a csatornának most azt mondta, hogy „ha nincs Diákváros, élesen felmerül a kérdés, hogy van-e atlétikai világbajnokság”. Nem szeretnék ugyan, de ha kell, a főváros egyszerűen meg tudja akadályozni, hogy Budapesten rendezzék meg a világversenyt. Mindössze írnak egy e-mailt a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek, hogy nem kíván Budapest atlétikai világbajnokságot rendezni. Ezt azért szeretnék elkerülni.

A kormány szerint a kínai elitegyetem érkezése csak még indokoltabbá teszi a Diákváros megépítését.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: atlétikai világbajnokság, diákváros, Karácsony Gergely


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Hirdetés

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest