Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Szijjártó Péter: Ez egy borzasztó rossz és bonyolult szituáció

Szerző: | 2021. április 12., 21:47 | Belföld

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2021. április 12-én Százhalombattán, a Novochem Kft. raktárkomplexumának átadásán (Forrás: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem kapott jelzést a kormány a szakemberektől arról, hogy esetleg a kínai vakcinából az eddigi kettő helyett akár három oltásra is szükség lehet – erről beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Szijjártó Péter.

HIRDETÉS - AIP

A külügyminiszter a műsorban kifejtette, hogy több mint egy éve szenved a világ a koronavírustól, ennyi ideje volt az orvosi és tudományos közösségnek valamilyen megoldást adni. Nyilvánvalónak nevezte, hogy időről-időre felröppennek bizonyos megnyilatkozások, amelyről majd kiderül, hogy igaz vagy mégsem igaz. Azoknak a véleményére kell alapozni, akiknek jogosultsága, képzettsége van arra nézvést, hogy hivatalos véleményt mondjanak. Itthon az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél, illetve a Nemzeti Népegészségügyi Központnál (NNK) dolgoznak azok a szakemberek, akik beszélhetnek arról, hogy egy oltóanyag használata biztonságos-e. Ha a szakemberek szólnak, hogy további intézkedés szükséges, akkor lépni fognak.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Szijjártó Pétert kérdezték arról is, mennyire szokványos, hogy egy importőrcég is megjelenik a beszerzéseknél, mint ahogyan az történt a kínai vakcina esetében. Erre a miniszter azt mondta, nem tudja, hogy mennyire szokás, mert korábban soha nem kellett oltóanyag vásárlásáról tárgyalnia. Ő a politikai tárgyalásokat bonyolította le, az volt a felelőssége, hogy az orosz és a kínai állami szervekkel jusson megállapodásra arról, hogy Magyarország lehetőleg az elsők között kapjon oltóanyagot. Ami az üzleti részéhez tartozik, azzal egy másodpercet nem foglalkozott. Elmondása szerint ugyanakkor a kínai részről a jelzés az volt, hogy a Sinopharm egy importőrcéggel tud megállapodni, az NNK pedig egy olyan magyar vállalattal írt alá szerződést, amelynek tapasztalata van gyógyszer-nagykereskedelemben.

A műsorvezető felvetette azt is, hogy a miniszterelnök korábban a kormányzati sikert az elhunytak számában határozta meg, most pedig az oltások számát hangsúlyozzák. Szijjártó Péter szerint ez egy borzasztó rossz és bonyolult szituáció, de az egyszerű, hogy minél előbb, minél több embert be tudunk oltani, annál több halálesetet kerülünk el.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: kínai vakcina, Sinopharm, Szijjártó Péter


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Hirdetés

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest