Közel a hárommillióhoz a beoltottak száma

Közel a hárommillióhoz a beoltottak száma

Ács Antónia Nikoletta orvos beolt egy nőt a német-amerikai Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával Pécsen, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ (PTE KK) Akác utci telephelyén lévő oltópontján 2021. április 12-én (Fotó: MTI/Kiss Dániel) Képünk illusztráció

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Immár 2 969 647 főre nőtt a beoltottak száma, közülük pedig már 1 250 582-en a második adag vakcinát is megkapták – írja keddi beszámolójában a járványügyi tájékoztatás céljából létrehozott kormányzati honlap. E szerint az elmúlt nap 69 264-en kapták meg az oltást, közülük 33 324-en a második adagot. A Koronavirus.gov.hu összegzése szerint az elmúlt 24 órában 2837 új fertőzöttet azonosítottak, míg a koronavírussal összefüggésben elhunyt 272 többségében idős, krónikus beteg.

A kedden közölt adatok szerint jelenleg 10 818 beteget ápolnak kórházban, közülük 1209-en vannak lélegeztetőgépen. Azaz, 78 fővel nőtt a kórházban ápoltak száma, ám negyvennel kevesebben vannak lélegeztetőgépen az egy nappal korábban közöltekhez képest. A járvány kezdete óta 728 078 főnél regisztrálták a betegséget, közülük 23 980-an hunytak el. Az aktív fertőzöttek száma 272 974-re emelkedett, míg 431 124-en már felgyógyultak a kórból.

– Ma Pfizer, AstraZeneca, Szputynik oltóanyagok érkeznek, és megérkezik a Janssen első szállítmánya is. A háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon folytatódik a regisztráltak oltása. A következő napok oltási tervéről az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján számolunk be – közölte a kormányzati portál. A honlapon figyelmeztettek, a lépcsőzetes nyitás ellenére a védelmi intézkedések – így többek között a köztéri maszkviselés és a kijárási tilalom 22 és másnap hajnali 5 óra között – továbbra is érvényben maradnak.

A keddi cikkben aláhúzták: „A pedagógusok soron kívüli oltását követően, április 19-én újranyithatnak az óvodák és az iskolák 1-8. évfolyamon. Az érettségik minél biztonságosabb lebonyolítása érdekében a 9-12. évfolyamokon csak május 10-én áll vissza a jelenléti oktatás. Főszabály szerint az érettségit csak írásban tartják meg.”