Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Koronavírus: továbbra is vezetjük a lakosságarányos halálozási listát az elmúlt hét átlagában

Szerző: | 2021. április 14., 10:06 | Belföld

Képünk csak illusztráció. Védőfelszerelést viselõ gyógytornász átmozgat egy beteget a fővárosi Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 9-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szomorú listát vezetünk már hosszabb ideje. A koronavírus-statisztikákkal foglalkozó oldalak április 13-iki adatai szerint az elmúlt hét nap átlagában lakosságarányosan hazánkban haltak meg a legtöbben – 537-en egymillió főre vetítve – a Covid-19 betegségben. De nem állunk sokkal jobban az összes halálesetet tekintve sem, hiszen Csehország mögött (2616 haláleset/egymillió lakos) 2426-os értékkel másodikok vagyunk.

HIRDETÉS - AIP

A csehekkel összehasonlítva a tesztelést tekintve sem állunk túlságosan jól, hiszen amíg ők egymillió emberre vetítve 1,3 millió tesztet végeztek el, nálunk ugyanez a mutató alig 516 ezer. Annak ellenére ilyen rossz nálunk a halálozási arány, hogy egymillió lakosra vetítve fele annyi tesztet végeztünk (75 500), mint a csehek (147 800).

A korábban rossz példaként emlegetett Olaszország (1898 haláleset/egymillió lakos),  Egyesült Királyság (1865), Egyesült Államok (1733) és Spanyolország (1636) a lakosságarányos Covid-halálozási arányszámot tekintve sokkal jobban áll nálunk.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Csehország, haláleset, koronavírus


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest