Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Lázár János: Orbán Viktor örök

Szerző: | 2021. április 14., 07:01 | Belföld

Lázár János (Fotó: Lázár János Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagyinterjút készített az mfor.hu Lázár János egykori kancelláriaminiszterrel, jelenlegi kormánybiztossal, aki egyebek mellett a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság állami feladatainak koordinálásáért felel. A 24.hu által szemlézett cikkben a fideszes politikus főleg az agráriummal kapcsolatban osztotta meg nézeteit. 

HIRDETÉS - AIP

Lázár János szerint a magyar mezőgazdaság harminc éve vesztes, „vesztese a rendszerváltásnak, vesztese a 2004-es uniós csatlakozásnak”. Úgy látja, hogy 2004 óta a magyar agrárbiznisz folyamatosan zsugorodik, „miközben nő a Földön élő emberek száma és – ezzel párhuzamosan – az élelmiszer iránti igény. A szlovákok és a lengyelek abszolút nyertesei voltak az uniós csatlakozásnak az agrárium területén, az elmúlt tíz évben leköröztek minket. Most jött el a pillanat, hogy fordítsunk ezen a folyamaton.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Problémának tartja, hogy nagyon kevés olyan vezető politikus van, aki a fővárostól 150-200 kilométerre éli a hétköznapjait. Azt is elismerte, hogy 2019-ben a Fidesz mégiscsak elvesztette az önkormányzati választást, ebben súlyos presztízsveszteségeket szenvedett el, különösen Budapesten. –Törvényszerű, hogy a vidéken dolgozó politikustársaim egy különleges helyzetbe kerültek, hiszen míg a nagyvárosokban ellenzéki kormányzás van, vidéken alapvetően megmaradt a fideszes többség. Ebben a helyzetben kell boldogulni – fogalmazott. Szerinte a Fidesznek vissza kell tudnia találni a vidékhez, „azokhoz a százezrekhez, akik úgy érzik, a fejlesztéspolitika több köréből is kimaradtak az elmúlt évtizedekben.”

Az interjú során Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos, a miniszterelnök barátjának gyarapodása is szóba került. Ezzel kapcsolatban Lázár úgy vélekedett,  amit a kérdező „Mészáros-birodalomnak nevez, azért olyan feltűnő, mert kevés van belőle.” Szerinte ez az egyik káros mellékhatása a félbehagyott rendszerváltásnak, most pedig az a nemzetstratégiai cél, hogy nemzeti kézben komoly erőforrások legyenek. A Mészáros-cégcsoporthoz hasonló vállalkozásból kellene még legalább egy tucatnyi – szögezte le a politikus.

Az új agrár-csúcsegyetemben játszott szerepét és Csányi Sándor OTP-bankvezérrel való kapcsolatát firtató kérdésre elmondta, hogy Orbán Viktor hozta létre ezt a „házasságot”, ő volt a házasságközvetítő, annak érdekében, hogy két olyan emberre bízza ennek a szektornak a gazdaságszervezési oldalát, akik már bizonyítottak ezen a téren, illetve megvan bennük az a gyakorlatias képesség, hogy amit mondanak, azt meg is csinálják.

Arra a felvetésre, hogy sokat segíthet Csányi Sándor pártfogása megtalálni Lázár János helyét a Fideszben az Orbán utáni korszakban, a kormánybiztos úgy reagált: nincs ilyesmiről szó, ez föl sem merül. – Először is, Orbán Viktor örök. Én mindig nagyon sokat tanultam a nálam idősebbektől, akikkel együtt dolgoztam. Így volt ez Orbán Viktorral, és így van most Csányi Sándorral is. Ez mindenféleképpen erősít. De nekem nem a politikában van erre szükségem, hanem ahhoz, hogy amit most csinálok, azt jól tudjam csinálni – tette hozzá.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Csányi Sándor, Fidesz, Lázár János, mezógazdaság, Orbán Viktor


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest