Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Operatív törzs: A 40-49 éves korosztályban van a legtöbb koronavírus-fertőzött

Szerző: | 2021. április 14., 12:43 | Belföld

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kiss Róbert, az operatív törzs vezető helyettese a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, a külföldről érkezők csak akkor mentesülnek a karanténkötelezettség alól, ha két negatív PCR-tesztet produkálnak, amelyek közül az egyik itthon készült. A karantént csak a teszt idejére hagyhatják el, ezt azonban előre be kell jelenteni az illetékes rendőrkapitányságon. Az oltási igazolvány ez esetben nem mentesít a karanténkötelezettség alól.

HIRDETÉS - AIP

A hatósági intézkedéseket ismertetve arról beszélt, hogy az elmúlt 24 órában a maszkviselés szabályainak megsértése miatt 483 esetben intézkedtek a hatóságok, 467 esetben a közterületen, 2 esetben a közlekedési eszközökön, 9 esetben pedig üzletekben találtak ilyen jellegű szabálytalanságot. 

Egy vendéglátó helyet zártak be, mert megszegték a rájuk vonatkozó szabályokat, a kijárási tilalom megsértése miatt pedig 211 esetben intézkedtek. Házi karanténban jelenleg 43 992 fő van.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője ismertette a napi koronavírus-adatokat, majd a fertőzöttségi adatokat részletezve elmondta, hogy a megbetegedettek átlagéletkora 46 év, 54 százalékuk nő, 46 százalékuk férfi. 

A korcsoportok szerinti megoszlás azt mutatja, a 30-39 év közötti korosztályban tartozik a megbetegedettek 16 százaléka, a 40-49-es korosztályba 23 százalék és az 50-59 éves korosztályba 17 százalék.

A települések 99 százalékán már megjelent a fertőzés. Az előző héthez képest az év 14. hetében 27 százalékkal csökkent az új fertőzöttek száma. A legalább egy oltást már megkapó lakosság aránya 30,7 százalék, ugyanezen adat uniós átlaga 15,8 százalék. A kedden érkezett csaknem negyedmillió Pfizer vakcinával a még be nem oltott pedagógusokat oltják, illetve ugyanezen vakcinát használják az oltópontokon. A háziorvosok az AstraZeneca oltóanyaggal szintén folytatják a lakosság átoltását. 

A felolvasott egyetlen újságírói kérdésre válaszolva a szakember elmondta, az is megbetegedhet, akit már beoltottak, azonban enyhébb lesz a betegség lefolyása, mint anélkül lenne. Galgóczi Ágnes arra is felhívta a figyelmet, az oltást követően is be kell tartani a szabályokat, különösen a krónikus betegeknek kell odafigyelni erre.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Galgóczi Ágnes, Kiss Róbert, koronavírus, operatív törzs


Szilágyi Áron, a legnagyobb kardvívó

Szilágyi Áron, a legnagyobb kardvívó

Harmadik egyéni aranyérmét szerezte Tokióban, amivel történelmet írt. A kardvívás a múlt században hat évtizedig igazi magyar sportág volt, Szilágyi Áronnak köszönhetően ismét az lett.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Árnyék podcast – Mikor lépünk ki az EU-ból?

Az élet meg minden podcast – Zubreczki Dávid

Pin It on Pinterest