103 magyar úgy fog kimenni a tokiói olimpiára, hogy nem kért a védőoltásból

103 magyar úgy fog kimenni a tokiói olimpiára, hogy nem kért a védőoltásból

Oltásához elkészített, a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával töltött fecskendõk a fõvárosi Honvédkórház oltópontján 2021. április 13-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus-fertőzés elleni vakcinát 868 embernek ajánlotta fel a Magyar Olimpiai Bizottság, de közülük 103-an nem kívántak élni a lehetőséggel – vette észre a Hvg.hu.

Mint írják, elnökségi ülést tartott a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szerdán, összesen száz nappal a tokiói olimpia megnyitója előtt, ahol a szervezet főtitkára, Vékássy Bálint beszámolt arról, eddig 665-en kapták meg legalább az első védőoltást, 512 érintettnek pedig a második dózist is beadták.

Az érintettek közül 32-en kiskorúak, 20-an azért nem vehették még fel az oltást, mert koronavírusosak voltak, 37-en várólistán szerepelnek, ám 103-an egyszerűen nem kérték a védőoltást.

Így az Olimpia.hu beszámolója szerint összesen 702 sportoló lesz beoltva.

A több mint 126 milliós lakosú Japánban szerdán a Worldometers adatai szerint közel 31 700 aktív koronavírus-fertőzött volt, míg az ország oltási programja igen lassan halad. Az Ourworldindata oldal szerint április 13-ig mindössze 0,91 százalék volt azok aránya az országban, akik legalább egy dózis vakcinát már kaptak.