Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Az etikai kódexet emlegeti az MSZP Fekete-Győr András „vamzer-vádjára”

Szerző: | 2021. április 15., 17:27 | Belföld

Mesterházy Attila (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szerdán bemutatott ellenzéki, előválasztásra készített etikai kódexet emlegetve reagált a Magyar Szocialista Párt (MSZP) Fekete-Győr Andrásnak, a Momentum elnökének nyilatkozatára, aki egy interjúban azt mondta: Mesterházy Attila egyenlő a Fidesszel. Az MSZP sajtóosztálya lapunk érdeklődésére azt írta, hogy „a demokrata ellenzéki szövetség azért jött létre, hogy leváltsa, meghaladja a társadalom megosztására építő politikai kultúrát Magyarországon”.

HIRDETÉS - AIP

Majd azzal folytatták: az idézet az előválasztási etikai kódexből van, amit mind a hat szövetkező párt elnöke elfogadott. A szocialisták szerint aki megpróbál éket verni az ellenzéki együttműködésben résztvevők közé, az a Fidesz malmára hajtja a vizet. Egy ilyen együttműködésben a személyeskedésnek nincs helye – tették hozzá.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Mint arról beszámoltunk, Fekete-Győr András úgy nyilatkozott a Partizán nevű internetes televíziónak, hogy „Mesterházy Attila egyenlő Fidesz”. Az interjút készítő Gulyás Márton felvetésére – miszerint „Mesterházy Attila a Fidesz vamzere az MSZP-ben?” – a Momentum elnöke azt felelte, hogy „az elmondások szerint igen”. Az interjúból az is kiderült, hogy ha nem lehet online is szavazni az előválasztáson, Fekete-Győr szerint nem zárható ki, hogy a Momentum mégsem vesz részt az előválasztáson.

Az MSZP által hivatkozott etikai kódexet szerdán fogadta el az egymással szövetkező hat ellenzéki párt a vezetők tegnapi egyeztetésén. Ebben számos alapvetést kikötöttek. Ezek között van például, hogy a jelöltek a jelölttársaikkal szemben lejáratókampányt nem folytathatnak.

A jelöltek azt is vállalják, hogy jelölttársaikkal szemben nem lépnek fel etikátlanul, mert szerintük ezzel a Fideszt segítenék. Abban is megegyeztek, hogy ha valaki megsérti az etikai kódex alapelveit, a szövetséges pártok szankciót határozhatnak meg. De egyébként belekerült az a furcsa kitétel is, miszerint a jelöltek a médiakapcsolataikat a demokratikus összefogás sikerének szolgálatába állítják.

Mesterházy Attila – aki korábban volt az MSZP elnöke és miniszterelnök-jelöltje is –, a Magyar Hang megkeresésére azt mondta a „vamzer-vádról”: soha életében nem beszélt személyesen Fekete-Győr Andrással, és meglepődött a kijelentésén, amit butaságnak minősített.

A Partizán ma még egy szűk perces előzetest tett közzé az interjúból, a beszélgetést később mutatják be teljes egészében.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: előválasztás, Fekete-Győr András, Gulyás Márton, Mesterházy Attila, Momentum, MSZP, Partizán


Portói csúcs: arccal India felé

Portói csúcs: arccal India felé

A koronavírus-helyzettel, a járvány utáni gazdasági újjáépítéssel és az Európai Unió és India kapcsolatával foglalkoztak az uniós állam- és kormányfők két napos informális találkozójukon.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest