Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Ipsos: Javul az oltási kedv

Szerző: | 2021. április 15., 08:31 | Belföld

Az asszisztens elõkészíti a Szputnyik V koronavírus elleni vakcina elsõ adagjait tartalmazó ampullákat a Mátészalkai Kórházban kialakított oltóponton 2021. április 12-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A kutatási számok alapján a lakosság egyre jobban nyit a védőoltások irányába. Az idén áprilisban mért vakcinációs hajlandóság minden korábbinál magasabb, ezzel szemben az ellenzők és bizonytalanok tábora egyaránt csökkent. Az Ipsos mérése szerint jelenleg 58 százalékos réteg oltáspárti, szemben a körülbelül egyharmadnyi ellenzővel – írja a közvélemény-kutató cég legfrissebb mérést bemutatva.

HIRDETÉS - AIP

A közel 60 százaléknyi oltáspárti mellett 35 százalék ellenzi az oltást, ugyanakkor az oltáspártiaknak is csak 75 százaléka hajlandó regisztrálni a vakcinára. Az eredmény egyben azt is jelenti, nagyot javult az oltási kedv, hiszen februárban még 47 százaléknyian mondtál, vállalnák az oltást, míg 40 százalék ellenezte azt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Arra is kitértek, az 1992 után született lakosság 42 százaléka kéri a vakcinát, és mint megjegyzik, ez 7 százalékpontos növekedés februárhoz képest. Ugyanakkor az említett fiatalok 52 százalékos többség továbbra is ellenzi azt, ez egy százalékpontos növekedést jelent. Mint kifejtik, a 18-39 éves felnőttek mindössze negyede regisztrált oltásra (24 százalék), és a fiatal oltáspártiak körében is csak 57 százalék volt hajlandó megadni az adatait az online regisztrációs felületen (szemben a 75 százalékos teljes lakossági átlaggal).

További érdekességeket is tartalmaz a kutatás:

  • A legkisebb bizonytalanság és a legmagasabb oltási szándék az átoltottságban vezető fővárosban mérhető (77 százalék szemben a 21 százalék elutasítóval)
  • A legmagasabb regisztrációs hajlandóságot is Budapest lakossága mutatja (66 százalék az oltáspártiakon belül). Az ország régiói közül Észak-Magyarország lakossága a legszkeptikusabb (46 százalék oltáspártival szemben 45 százalék ellenző)
  • A magyar lakosság 57 százaléka úgy véli, hogy augusztusig véget érnek a korlátozások Magyarországon, és minden visszatér a korábbi rendbe, míg májusi nyitásra mindössze 21 százalék számít.
HIRDETÉS - AIP

Címkék: Budapest, Észak-Magyarország, közvélemény-kutatás, oltási hajlandóság


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Hirdetés

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest