Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Jövő héten nyithatnak a teraszok

Szerző: | 2021. április 15., 20:23 | Belföld

Az étterem belső udvara, terasza (Fotó: A Márványmenyasszony Étterem Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormányzati koronavírus.gov.hu tájékoztató honlapon a Magyar Közlönyben megjelent rendeletekre hivatkozva közzé tették a korlátozások enyhítésének aktuális, illetve várható lépéseit. Ezek az intézkedések alapvetően már nyilvánosságra kerültek a sajtóban, néhány ponton azonban konkretizálták őket.

HIRDETÉS - AIP

Eszerint hétfőn kinyitnak az óvodák, és az általános iskolák alsó tagozatai is visszatérnek az iskolai (jelenléti) oktatáshoz. Bár sokan reménykedtek benne, hogy Orbán Viktor majd szokásos péntek reggeli Kossuth rádiós „interjújában” bejelenti, hogy mégsem kell iskolába vinni a gyerekeket a rájuk is egyre veszélyesebb brit mutáns tombolásának idején, erre egyre kevesebb az esély.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A vendéglátó ipari egységek kerthelységeinek nyitása a 3,5 milliomodik (első) oltás utáni napon fog a mai tervek szerint bekövetkezni (ez valamikor a jövő héten várható). Bár továbbra sem érthető, hogy pontosan mi a gyakorlati jelentősége annak, hogy hányan kapták meg előző nap az oltás első dózisát, hiszen az teljesen biztos, hogy még semmilyen értelemben nem védi őket semmitől. De a nagy számok mindig jól hangzanak.

A teraszok reggel öt órától este fél tízig tarthatnak nyitva, a vendégeknek nem kell maszkban ülniük, de a pincéreknek maszkot kell viselniük. A vendéglátó vállalkozásoknak nem kell az önkormányzatoknak közterületi díjat fizetniük.

A szabályokat megszegő vállalkozásoknak egymillió forintig terjedő bírságot kell fizetniük, és akár be is zárathatják őket, a vendégek pedig akár félmilliós bírságra is számíthatnak szabálysértés esetén.

A felnőttképzésben is újraindulhat a tantermi oktatás április 19-től, míg a felsősök és a gimnazisták május 10-én térhetnek vissza az iskolába, ha addig nem hoznak más rendeletet.

A többi járványügyi korlátozás életben marad, így a közterületen kötelező maszkviselés, a távolságtartás, a határellenőrzés, illetve a hazatérés utáni 10 napos karantén (vagy két negatív PCR-teszt) is.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: koronavírus-járvány


Olcsóbb lesz a Bubi

Olcsóbb lesz a Bubi

Megfizethető díjakkal, megszűnő kaucióval, rugalmas, percalapú számlázással készül a megújuló Mol Bubi közbringarendszer, a havi és éves bérletek árai a felére csökkennek.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest