Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Lánchíd-felújítás: Pénteken lezárják a pesti gyalogos-aluljárójárót

Szerző: | 2021. április 15., 10:33 | Belföld

A Lánchíd (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb szakaszához érkezett a Lánchíd felújításának folyamata: pénteken lezárják az átkelő pesti gyalogos-aluljáróját. A budai aluljárót június közepéig még használni lehet, akkor zárják le a hidat az autós forgalom elől – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

HIRDETÉS - AIP

A közlemény szerint április 16-án, pénteken a közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelező, az A-Híd Zrt. átveszi a teljes munkaterületet. Emlékeztettek, a munkaterület-átadás március 17-én a hídfők környezetével, valamint a gyalogosjárdákkal kezdődött. Azóta gyalog – egészen a felújítás 2023-as tervezett befejezéséig – nem lehet átkelni a Lánchídon; a közúti forgalomnak várhatóan 2022 decemberében adják vissza a hídpályát.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A napokban megkezdődik a függesztett állványzat építése is, a felvonulási terület biztosítására pedig – a következő hetekben – fokozatosan lezárják a pesti buszparkoló területét.

Az autós forgalom elől június közepén zárják le a Lánchidat. Addig a 16-os és a 105-ös nappali, valamint a 916-os és a 990-es éjszakai autóbuszjárat zavartalanul közlekedhet rajta. A gyalogosjárdák lezárása miatt nem lehet átsétálni a hídon, így a BKK nappali és éjszakai autóbuszaival a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér között – mindkét irányban – ingyenesen lehet utazni a híd teljes lezárásáig.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: A-Híd Zrt., Duna, Lánchíd, Lánchíd-felújítás, lezárás


Portói csúcs: arccal India felé

Portói csúcs: arccal India felé

A koronavírus-helyzettel, a járvány utáni gazdasági újjáépítéssel és az Európai Unió és India kapcsolatával foglalkoztak az uniós állam- és kormányfők két napos informális találkozójukon.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest