Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Május elején nyitnak az evangélikus templomok

Szerző: | 2021. április 15., 18:34 | Belföld

Fotó: Magyarországi Evangélikus Egyház

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyarországi Evangélikus Egyház püspöki tanácsa azt javasolja az evangélikus gyülekezeteknek, hogy május elején nyissák ki a templomokat.

HIRDETÉS - AIP

A püspökök tanácsa az MTI-hez is eljuttatott csütörtöki közleményében továbbra is fokozott óvatosságot és türelmet kér az egyház tagjaitól, és azt javasolja, hogy április végéig online módon tartsák istentiszteleteiket.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A templomok megnyitását a húsvét ünnepe utáni negyedik vasárnaptól, vagyis május elejétől tartják reálisnak, “de akkor is a bezárás előtti szigorú feltételek betartása mellett” – írták.

Ezek a feltételek a templom- és kézfertőtlenítés, minimum másfél méteres távolság megtartása, a kötelező maszkviselés, rövid istentiszteletek tartása kevés énekkel, egyelőre úrvacsora nélkül, lehetőség szerint regisztrációval – sorolták.

A püspökök azt is kérik, hogy a gyülekezetek a templomok nyitása után is közvetítsék az istentiszteleteket. Az evangélikus templomokban március 8. óta nem tartanak nyilvános istentiszteleteket. (MTI)

HIRDETÉS - AIP

Címkék: evangélikus egyház, koronavírus-járvány


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest