Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Koronavírus-járvány: globálisan 3 millió áldozat

Szerző: | 2021. április 16., 09:46 | Belföld

Vizsgálati mintát vesznek koronavírus-tesztre egy kisfiútól az Újdelhi szomszédságában fekvő Noidában 2021. április 15-én (Fotó: MTI/AP/Altaf Kadri)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Worldometers statisztikai oldal adatai szerint péntek reggel meghaladta a három milliót a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatba hozható halálos áldozatok száma a világon.

HIRDETÉS - AIP

A járvány egyébként újra tombol: tegnap világszerte több mint 837 ezer új fertőzést regisztráltak, ami közel van a valaha mért legmagasabb, 845 ezres napi csúcshoz. Csütörtökön a halálos áldozatok száma globálisan 13 853 volt, ez is elég magas, de közel négy ezerrel alacsonyabb a csúcsértéknél.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Az új esetek száma alapján Indiában a legnagyobb a baj, ott csaknem 217 ezer pozitív tesztet regisztráltak – igaz, az 1,4 milliárdos lakosságból. (A magyarországi ötezer eset India lakosságára vetítve hétszázezer új fertőzéssel egyenértékű!)

A halálos áldozatok napi számában most Brazília a listavezető (csütörtökön 3 774), de mivel ott 213 millióan élnek, ez a szám lakosságarányosan lényegesen, több mint tizennégyszer alacsonyabb a hazai csütörtöki 256-os értéknél. 

HIRDETÉS - AIP

Címkék: halálozás, India, járvány, koronavírus


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Hirdetés

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest