Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Nagy volt a rendőri készültség a Dunaferrnél

Szerző: | 2021. április 16., 21:54 | Belföld

A Dunaferr dunaújvárosi üzemének bejárata (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hatalmas rendőrségi készültség volt péntek este Dunaújvárosban, a Dunai Vasműnél, miután egy 50 fős biztonságiakból álló csoport akart bejutni a gyárba – mondta el a Telexnek Pintér Tamás (Jobbik), Dunaújváros polgármestere.

HIRDETÉS - AIP

Mint írják, a közösségi médiában is kezdtek terjedni olyan képek és videók, hogy péntek este a szokásosnál sokkal több rendőrautó tűnt fel Dunaújváros kül- és belvárosában.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A 24.hu az olvasói pletykák alapján arról írt, hogy az ukrán tulajdonosok próbáltak bejutni, miközben bentről a dolgozókat nem engedték ki. A Dunaújváros.com nem hivatalos információi szerint „a Dunaferr társaságcsoport tulajdonlása miatti jogvita eszkalálódott ma délután/este”. A rendőri készültséget a város bevezető útjain és a Vasmű téri főkapunál észlelték.

A Telex úgy tudja, hogy a péntek esti események mögött a gyárat működtető ISD Dunaferr Zrt. tulajdonosi jogvitája állhat. 

Pintér Tamás este fél 11-kor a Facebookon osztotta meg a helyi portál cikkét a történtekről, és arról írt, hogy egy „körülbelül 100 fős, security-kabátos csoport kívánt bemenni a Dunaferr területére péntek este. A rendőrség feltartóztatta, igazoltatta és visszafordította a társaságot.”

Korábban a Dunaferr kiadott egy közleményt, amelyben arról írtak, hogy ukrán agresszorok próbálták törvénytelenül megszerezni a gyár vagyontárgyait, Pintér Tamás polgármester szerint a pletyka most is ugyanez.

Az ügyben a Telex kereste a Fejér megyei Rendőr-főkapitányságot és az ISD Dunaferr Zrt.-t is, de még nem kaptak választ.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, ISD Dunaferr, Pintér Tamás


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest