Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Orbán Viktor: 27 gyerek van kórházban, ketten lélegeztetőgépen

Szerző: | 2021. április 16., 07:42 | Belföld

Orbán Viktor pénteki szokásos rádióinterjúja közben (Orbán Viktor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A következő hat hét döntő lesz, a kormány tervei szerint megduplázzák az oltások számát és ezzel május végére, júniusra „kint vagyunk a vízből” – erről beszélt Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott szokásos pénteki interjújában. A miniszterelnök beszámolt róla, hogy 241 áldozata volt az elmúlt napon a koronavírusnak, a kórházban ápoltak száma pedig 10 ezer alá csökkent.

HIRDETÉS - AIP

Az óvatosság és a fokozatosság miatt döntött a kormány arról, hogy a korábbi tervek helyett a felsősöknek marad a digitális oktatás jövő hétfőtől – ezt mondta szokásos péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor. Mint kifejtette, az iskolák nyitása kapcsán a közvélemény mindig megosztott. Ám, ha azt akarjuk, hogy az élet újrainduljon, sok százezer szülő pedig ismét dolgozhasson, akkor ezt a lépést meg kellett tenni. Azért húzták meg a határt az alsósoknál, mert ott jellemzően nincs megbontva az osztály, vagyis ugyanaz a csoport viszi végig az egész napot. Ráadásul az igazgatónál lehet jelentkezni, ha valaki mégsem akarja bevinni a gyermekét. Orbán Viktor beszámolt arról is, hogy kórházban jelenleg huszonhét 14 év alatti gyermek van, lélegeztetőgépen pedig kettő.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A miniszterelnök kitért rá, hogy már kapott oltást 3 145 592 ember, közülük 1,3 millióan már a második dózison is túl vannak. A legfrissebb adatokat ismertetve a kormányfő elmondta, hogy 241 főként idős ember hunyt el és 10 ezer alá csökkent a kórházban lévő betegek száma. Orbán Viktor szavai szerint még mindig nagyon nehéz a kórházakban a helyzet, 1 117-en vannak lélegeztetőgépen.

Orbán Viktor azt mondta, hogy a következő hat hét döntő lesz, meg tudják duplázni a beoltottak számát. Május végére, júniusra „szerintem kint vagyunk a vízből”. Azt külön kiemelte, hogy a 65 év feletti regisztráltak közül mindenkit beoltottak, akit el tudtak érni.

Eddig egyébként 4 millió 219 ezer ember regisztrált. A miniszterelnök kiemelte, hogy egyéni felelősség és egyéni védelem van, egyébként senki nem fogja tudni elkerülni, hogy megbetegedjen.

Az interjúban szóba került a sajtó felelőssége is a műsorvezető részéről. Orbán Viktor szerint később majd érdemes lesz egy pillantást vetni saját magunkra, mert a nemzetközi fejleményeket is figyelve olyat nem látott, mint ami nálunk van. Itt már konkrétan az ellenzékről beszélt, arról, hogy a baloldal folyamatosan olyan politikát folytat, ami válsághoz vezet, ami a járvány elhúzódását célozza. Ő visszatartja azokat a hangokat, hogy az oltáselleneségnek legyen büntetőjogi következménye.

A kereskedelmi és iparkamarának, ahogy a szálloda- és vendéglátóipar képviselőinek a kormányfő köszönetet mondott a folyamatos egyeztetésekért. – Én nagyon optimista vagyok – mondta Orbán Viktor, szimbolikusnak és fontosnak nevezve, hogy a teraszok a jövő héten kinyithatnak. A teraszdíjakat eltörölték, emiatt elnézést kért az önkormányzatoktól, de – mint fogalmazott – „sok rossz tapasztalata volt”. Idén és jövőre 5 ezer milliárd forintot fordítanak a gazdaság újraindítására, így látja az esélyt, hogy mindenkinek sikerül újra talpra állni.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: nyitás, Orbán Viktor, rádióinterjú


Bulvár rovat

Bulvár rovat

Ihaj, csuhaj, micsoda lagzi lesz ez! Habár meghívva nem leszünk, de attól tartok, a menyasszonytánchoz mégis a mi zsebünkből kerülnek a milliók a tányérkára.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest