Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Telex: Az NNK szerint mindenkit boncolni kellene, aki az oltást követő egy hónapon belül hal meg

Szerző: | 2021. április 16., 12:38 | Belföld

Egy lélegeztetett beteg mellkasfelvétele a Felső-Szabolcsi Kórház koronavírussal fertőzött betegek ellátására kialakított intenzív osztályán Kisvárdán 2021. április 13-án (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindenkit boncolni kellene, aki az oltást követően egy hónapon belül hal meg – hívta fel a múlt héten rá a kormányhivatalok figyelmét a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). Ez esetben egy a koronavírus-járvány előtti, 2019. január 10-én kiadott tájékoztatóról van szó, ami előírja: a halottvizsgálatot végző orvosnak kezdeményeznie kell a kórboncolást, illetve az Oltást Követő Nem Kívánatos Esemény (OKNE) bejelentését.

HIRDETÉS - AIP

A Telex halottszállítással foglalkozó forrása szerint ez újabb pluszterhet ró az egészségügyre. Orbán Viktor nemrég közölte, a regisztrált 65 év felettiek 90 százaléka már megkapta az első védőoltást. Így kifejezetten sokan lehetnek majd, akiket boncolni kell, miután az elmúlt hónapban oltást kaptak.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

„A mindennapi gyakorlatban ráadásul az látszik, hogy a halottvizsgálatot végző orvoshoz – aki eldönti, hogy kér-e boncolást vagy sem – még nem is jutott el az információ, hogy a járvány alatt is ezt az irányelvet kell követni”, közölte a Telex forrása. A hamvasztásra viszont kizárólag a kormányhivatalok adhatnak engedélyt, ha pedig ezt nem ítélik meg, akkor a holttest boncolásra visszakerül a kórházba, azt hűteni és tárolni kell. Ha mindenkit visszaküldenének rá, a kórházi kapacitás végleg kifulladhat.

A kormányhivatalok munkatársai ráadásul a forrás szerint nem férnek hozzá az elhunytak betegútját követő elektronikus rendszerhez, így azt sem tudják, a beteg kapott-e az elmúlt hónapban bármilyen oltást. A túlterheltség miatt már nem is mindenhol végeznek boncolást, akad, ahol az orvosok boncolásmellőzési engedélyt adnak ki.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: boncolás, koronavírus, Nemzeti Népegészségügyi Központ, oltás


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest