Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Szijjártó egymillió kínai vakcina érkezését jelentette be, a hatásosságának bizonyítékairól nem beszélt

Szerző: | 2021. április 17., 09:27 | Belföld

Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az egyoltásos nyugati koronavírus-vakcina kiesése miatt az április végéig esedékes 400 ezer kínai oltóanyag helyett egymillió érkezik Magyarországra – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a közösségi oldalára feltöltött videóban.

HIRDETÉS - AIP

Szijjártó Péter elmondta, a vírust akkor lehet legyőzni, hogy ha minél előbb be tudják oltani a magyar embereket, ehhez pedig oltóanyagra van szükség, mégpedig sokra. “Sajnos az elmúlt időszakban azt láttuk, hogy a Brüsszel által intézett beszerzés akadozik, rendszerint előfordul, hogy az előzetesen ígértnél, leszerződöttnél, vártnál kevesebb vakcina jön, vagy komplett szállítmányok esnek ki. Így van ez most körülbelül félmillió nyugati vakcinával is” – mutatott rá a miniszter.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Hozzátette, ezért a kormány tárgyalásokat folytatott a kínai partnereivel arról, hogy a májusra esedékes vakcinaszállítmányok egy részét hozzák előre áprilisra. Így az áprilisra esedékes 400 ezer oltóanyagon felül a kínai partnerek a májusi szállításból 600 ezer oltóanyagot előrehoznak.

Ez azt jelenti, hogy az április végéig esedékes 400 ezer helyett egymillió kínai vakcina érkezik két részletben – jelezte Szijjártó Péter, hozzáfűzve: ezáltal ellensúlyozni tudják a kieső nyugati szállítmányt. (MTI)

A külügyminiszter arról nem ejtett szót, hogy miként befolyásolja a kínai vakcinák felhasználását, hogy a kínai közegészségügyi hatóság igazgatója egy konferencián arról beszélt (majd másnap visszavonta a szavait), hogy „a kínai vakcinák hatásossága nem valami magas”, illetve egyre több hír érkezik arról, hogy a kínai vakcinával beoltott személyek némelyikében nem indul meg az antitesttermelés. Eközben továbbra sem látta senki (tehát feltehetően az engedélyező külügyminisztérium és a magyar hatóságok sem) az oltás hatásosságának bizonyítékait.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: kínai oltás, Szijjártó Péter


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Hirdetés

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest