Karácsony Gergely: Az iskolanyitás előtt az önkormányzatok teszik a dolgukat

Karácsony Gergely: Az iskolanyitás előtt az önkormányzatok teszik a dolgukat

Tesztelés az iskolanyitás előtt (Forrás: Karácsony Gergely Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sok tanár és szülő aggályainak, aggodalmainak ellenére a kormány döntése alapján hétfőn kezdődik a tanítás az alsó tagozatos diákok számára, és az óvodák is kinyitnak – erről írt Facebook oldalán Karácsony Gergely. A főpolgármester szerint eközben „az önkormányzatok teszik a dolgukat”, ebben a helyzetben a legfontosabbat: hozzájárulni a lehető legnagyobb biztonsághoz, tanárok, szülők és diákok számára. Ez pedig a tesztelés.

Megismételte, hogy a korábbi 60 ezer után nemrég 10 ezer tesztet osztottak szét a kerületek között, hogy azok a hétvégén is szűrjék a pedagógusokat és a diákokat. – A tesztelést eddig is nagyon komolyan vettük, hiszen az a vakcina után a második leghatásosabb fegyver a koronavírussal szemben – írta, hozzátéve, hogy a járványt továbbra is csak az oltással állíthatjuk meg, ezért is kért mindenkit, regisztráljon, és vegye fel az oltást.

A hétfői iskolanyitás előtt Kásler Miklós, emberi erőforrás miniszter egy a Telex birtokába jutott levélben arról írt az intézményvezetőknek, hogy az óvodákban el kell kerülni a csoportok összevonását, az igazgatók pedig „a gyermekek, tanulók hiányzásával kapcsolatban kérjük, hogy kellő rugalmassággal, mindemellett a hatályos jogszabályok és a kiadott intézkedési tervben foglaltak figyelembevételével járjanak el”.