Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Kásler Miklós: Kellő rugalmassággal járjanak el az igazgatók a gyerekek hiányzásainál

Szerző: | 2021. április 18., 15:10 | Belföld

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként fertõtlenítést végez a Magyar Honvédség 93. Petõfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljának katonája a fõvárosi Patrona Hungariae Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Mûvészeti Iskolában 2021. március 17-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az óvodákban el kell kerülni a csoportok összevonását – többek között ez olvasható abban a Telex birtokába jutott levélben, amelyet Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere küldött ki április 16-án az intézmények vezetőinek. A minisztérium még akkor is ezt kéri, ha esetleg eleinte alacsonyabb lenne a jelenlévő gyermekek létszáma. Az is szerepel a levélben, hogy a gyerekekkel lehetőség szerint saját óvópedagógusaik foglalkozzanak, hogy elkerüljék a keveredéseket.

HIRDETÉS - AIP

Az iskolákban továbbra is mérni kell a gyerekek testhőmérsékletét, viselni kell a maszkot, használni a kézfertőtlenítőket és rendszeresen szellőztetni kell. Az intézmények kapnak fertőtlenítőszereket is. A hiányzások kapcsán a miniszteri levél azt írja: „a gyermekek, tanulók hiányzásával kapcsolatban kérjük, hogy kellő rugalmassággal, mindemellett a hatályos jogszabályok és a kiadott intézkedési tervben foglaltak figyelembevételével járjanak el” az iskolaigazgatók. Az intézményvezetőnek alapos indokkal lehetősége van a tanulói távolmaradást igazoltnak tekinteni. A tanév előtt kiadott intézkedési terv is rögzíti, hogy veszélyeztetett tanuló esetén szülői kérelemre igazgatói döntés alapján lehetőség van arra, hogy az illető otthonról kapcsolódjon be az oktatásban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Kásler Miklós a levében arra is kitér, hogy a jelenléti és digitális oktatás párhuzamosan nem folytatható, a hiányzóknak el kell juttatni a tananyagot. Ugyanakkor ez nem zárja ki azt, hogy az intézmény – amennyiben erre lehetőség van – biztosítsa a jelenléti oktatásba való online bekapcsolódás lehetőségét egy tanuló számára.

Az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai hétfőn nyitnak újra.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: iskola, iskolanyitás, Kásler Miklós, nyitás


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Hirdetés

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest