Menczer: A legtekintélyesebb orvosi lap állt ki a kínai Sinopharm-vakcina hatásossága mellett

Menczer: A legtekintélyesebb orvosi lap állt ki a kínai Sinopharm-vakcina hatásossága mellett

Újonnan érkezett kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinák Tóth Imre veszprémi háziorvos Ördögárok utcai orvosi rendelőjében 2021. március 4-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A világ legtekintélyesebb orvosi szaklapja, a The Lancet állt ki a kínai Sinopharm-vakcina mellett – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfőn a közösségi oldalán.

Menczer Tamás a bejegyzésben megosztott videóban azt mondta: a cikk szerint a kínai Sinopharm-vakcina hatásos a vírus dél-afrikai mutációja ellen is. Jó hírnek nevezte, hogy a szaklap nem kérdőjelezi meg az oltóanyag hatásosságát, hanem azt állítja, hogy az egyik legveszélyesebb mutáns ellen is hatásos.

Úgy fogalmazott: azért is kell beszélni erről, mert a múlt héten néhány nap alatt az „oltásellenes baloldal” 70 cikkben támadta a kínai vakcinát, „és mind hazugság volt”. Hozzátette: szintén hazugságokkal támadta a kínai vakcinát az „oltásellenes baloldalt” vezető Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc (DK) is. Az államtitkár azt kérte: senki se higgyen az oltásellenes hangoknak, és fogadja el a felkínált vakcinát. – Együtt újra sikerülni fog – emelte ki Menczer Tamás.