Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Módosíthatja a Lex CEU-t a kormány

Szerző: | 2021. április 19., 15:19 | Belföld

A CEU budapesti épülete (forrás: Facebook/CEU)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Törölheti a kormány a felsőoktatási törvénynek azt a 2017-es módosítását, ami a CEU távozásához vezetett. Az Európai Bíróság ugyanis tavaly ősszel kimondta, hogy jogsértő csak olyan külföldi egyetem működését engedélyezni, ami a székhelye szerinti országban is képzést folytat.

HIRDETÉS - AIP

A 444 cikke szerint a bajor jog alapján írnák most át a módosítást. Az új szabály szerint az Európai Gazdasági Térségben székhellyel rendelkező, államilag elismert felsőoktatási intézmény akkor lehetne jelen Magyarországon, ha a székhelyén elismert felsőoktatási képzésnek minősül.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Az EGT-n kívüli országok kapcsán pedig előírnák, hogy a Magyarországon nyújtott képzés a magyar felsőoktatási intézmények képzésével legyen egyenértékű, továbbá a felvételi követelmények megfeleltethetően legyenek a többi államilag elismert intézmény követelményeinek. Az intézménynek szerepelnie kell a két kormány által kötött nemzetközi szerződésben, továbbá a felsőoktatási intézmény képzési tevékenységre való jogosultságát az Oktatási Hivatalnak kell engedélyeznie.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: ceu, Európai Bíróság, lex CEU


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Hirdetés

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest