A BKV 22 koronavírus-fertőzés miatt elhunyt dolgozóról számolt be

A BKV 22 koronavírus-fertőzés miatt elhunyt dolgozóról számolt be

Egy Alstom Metropolis metrószerelvény Budapesten, a 2-es metróban (Fotó: Miloton/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az általános oltási terv alapján beoltott munkavállalóik mellett a BKV-nak biztosított lehetőséggel élve több mint 700 munkavállalójuk kapott lehetőséget az oltásra – írta a BKV Sajtóirodája az Index érdeklődésére.

Ugyanakkor a jelenlegi adataik alapján több mint 2000 dolgozójuk volt illetve van karanténban, és 22 kollégájukat veszítették el a koronavírussal összefüggésben.

A BKV Sajtóirodája azt is írta, hogy az oltási sorrendet – társaságuk Koronavírus Pandémiás Tervén túl – a területenkénti megbetegedések mértéke és az aktuális helyettesíthetőség is meghatározza.

Ezeket a tényezőket figyelembe véve kaptak oltást első körben a forgalomirányítás területén dolgozó kollégáik. A munkavállalók oltása az országos oltási terv alapján is folyamatos – tették hozzá.

Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs március 24-i sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy megkezdik a kritikus infrastruktúrában dolgozók (idetartoznak az energiaellátás, a vasút és a közlekedés területén dolgozók) oltását. A BKV-dolgozók jelentős része is nap mint nap nagy tömegekkel találkozik munkája közben, ezért fokozottan veszélyeztetettek a járványidőszakban.