Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A BKV 22 koronavírus-fertőzés miatt elhunyt dolgozóról számolt be

Szerző: | 2021. április 20., 11:40 | Belföld

Egy Alstom Metropolis metrószerelvény Budapesten, a 2-es metróban (Fotó: Miloton/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az általános oltási terv alapján beoltott munkavállalóik mellett a BKV-nak biztosított lehetőséggel élve több mint 700 munkavállalójuk kapott lehetőséget az oltásra – írta a BKV Sajtóirodája az Index érdeklődésére.

HIRDETÉS - AIP

Ugyanakkor a jelenlegi adataik alapján több mint 2000 dolgozójuk volt illetve van karanténban, és 22 kollégájukat veszítették el a koronavírussal összefüggésben.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A BKV Sajtóirodája azt is írta, hogy az oltási sorrendet – társaságuk Koronavírus Pandémiás Tervén túl – a területenkénti megbetegedések mértéke és az aktuális helyettesíthetőség is meghatározza.

Ezeket a tényezőket figyelembe véve kaptak oltást első körben a forgalomirányítás területén dolgozó kollégáik. A munkavállalók oltása az országos oltási terv alapján is folyamatos – tették hozzá.

Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs március 24-i sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy megkezdik a kritikus infrastruktúrában dolgozók (idetartoznak az energiaellátás, a vasút és a közlekedés területén dolgozók) oltását. A BKV-dolgozók jelentős része is nap mint nap nagy tömegekkel találkozik munkája közben, ezért fokozottan veszélyeztetettek a járványidőszakban. 

HIRDETÉS - AIP

Címkék: BKV, koronavírus, koronavírus-oltás


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest