Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Az ellenzéki pártok a veszélyhelyzet meghosszabbítása mellett is megtartják az előválasztást

Szerző: | 2021. április 21., 15:26 | Belföld

Ellenzéki pártvezetők a parlamentben (Fotó: Facebook/Jobbik)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába hosszabbítaná meg a kormány egy friss törvényjavaslattal a koronavírus-járvány miatt jelenleg is érvényben lévő veszélyhelyzetet még az ősz egy részére is, az ellenzéki pártok nem álltak el attól, hogy megtartsák az előválasztásokat.

HIRDETÉS - AIP

„Az új vírusvariánsok azonban Európa-szerte terjednek és Magyarországon is jelen vannak, ezért elengedhetetlen a fokozott védekezés. A Kormány ezért javaslatot tesz a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló törvény hatályának meghosszabbítására az őszi ülésszak első ülésnapját követő 15. napig” – ez szerepel a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló, Semjén Zsolt által benyújtott javaslatban. Habár azt pontosan egyelőre nem tudni, hogy meddig tartana az intézkedés, következtetni lehet: az őszi parlamenti ülésszak általában szeptemberben kezdődik, így abban a hónapban, vagy októberben lehet vége.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Az előválasztás korábban kiszivárgott menetrendje szerint a voksolás a 106 egyéni választókerületben és a miniszterelnök-jelölt esetében szeptember 18. és 26. között lehet, míg a kormányfő-jelöltről a második kör október 4. és 10. között.

Az együttműködő pártok – Demokratikus Koalíció, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd – most azt közölték: felkészültek arra, hogy az előválasztást „a jogszabályoknak megfelelően, az emberi élet védelmét elsődlegesként figyelembe véve, a hozzáférés legteljesebb módja mellett a meghosszabbított veszélyhelyzet ideje alatt is megtartsák”.

A tervezés közben már eleve számoltak azzal, hogy a járvány miatt különleges körülmények között kell megszervezni az előválasztást, amelynek lebonyolításakor a legfontosabb szempontnak a biztonságot tekintik. Másrészt – miként fogalmaztak –, ismerve a Fideszt, arra is felkészültek, hogy a kormány a járványhelyzettől függetlenül is megpróbálja megnehezíteni az előválasztás megszervezését. Itt egyébként megjegyezték, hogy miközben a kormánypárt az új vírusvariánsok miatt elengedhetetlennek tartja a fokozott védekezést, ugyanakkor telt házas futballmérkőzések megszervezésére készülnek.

A lebonyolításról egyelőre annyit írtak, hogy lehetőség lesz a részvételre és a szavazásra, így a választók számára továbbra is biztosított lesz, hogy dönthessenek arról, kik legyenek a Fidesz kihívói.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: ellenzék, előválasztás, koronavírus, veszélyhelyzet


Virtus

Virtus

A német külügyminiszter szerint érthetetlen, amit a magyar vezetés tesz Kína ügyében. Aztán hozzátette, hogy sajnos nagyon is érthető. Nincs itt valami ellentmondás? Hát, sajnos nincs.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest