Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Balog Zoltán: Ajánljuk fel a szolgálatunkat

Szerző: | 2021. április 21., 16:23 | Belföld

Balog Zoltán református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat létrejöttének tízéves évfordulója alkalmából tartott hálaadó ökumenikus istentiszteleten a debreceni Istenszülõ Oltalma Görögkatolikus Fõszékesegyházban 2021. április 19-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának lelkészi elnöke a zsinat szerdai ülésén arra kérte a reformátusokat, hogy vállaljanak önkéntes munkát a kórházakban, segítsék a gyászolókat és vegyenek részt a települések közösségi életének újraszervezésében.

HIRDETÉS - AIP

A református püspök kiemelte: az egyház lelki gondozásban jártas szakembereire most nagy szükség van a kórházakban, a gyászolók mellett, egy-egy település közösségi életének újrakezdésében. – Ajánljuk fel a szolgálatunkat – kérte.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Balog Zoltán ismertette: a zsinat februárban megválasztott elnöksége a közelmúltban kijelölte a következő zsinati ciklus legfontosabb feladatait. Ezek közül az első a gyülekezeten kívüli misszió, elsősorban az iskolai hitoktatás megerősítése. A feladatok között említette a lelkészek egzisztenciájának megerősítését, egyes egyházi törvények megváltoztatását, az istentiszteleti élet átgondolását, világos, a küldetéstudatot is éreztető kommunikáció kialakítását és a külügyi kapcsolatok megerősítését.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Balog Zoltán, Emmi, Magyarországi Református Egyház


Bulvár rovat

Bulvár rovat

Ihaj, csuhaj, micsoda lagzi lesz ez! Habár meghívva nem leszünk, de attól tartok, a menyasszonytánchoz mégis a mi zsebünkből kerülnek a milliók a tányérkára.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest