Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Érkeznek a foglalásos oltásra behívottaknak az SMS-ek

Szerző: | 2021. április 21., 14:43 | Belföld

Bojti István háziorvos kibontja a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcináját nyíregyházi rendelőjében 2021. március 25-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elkezdték kiküldeni azokat az SMS-eseket, amelyekkel az új foglalásos oltási rendszer résztvevőit szólítják meg. A szöveges üzenetben arról tájékoztatják az érintetteket, hogy a TAJ-számukkal egyéni oltási időpont foglalására van lehetőségük április 22-én, vagyis csütörtök 16 óráig. Közölték a regisztrációs oldal címét is. Az általunk látott SMS-ekben azt írják, hogy Sinopharm vakcinával fognak oltani – ez körvonalazódott az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottakból is.

HIRDETÉS - AIP

Azt kérték, hogy aki regisztrál, az az oltás időpontjában pontosan jelenjen meg, és vigyen magával kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Az SMS szövege alapján azok is megkaphatták, akik már kaptak oltást. Azt írták ugyanis, hogy „nincs teendője, amennyiben Ön már megkapta az oltást vagy elmúlt 3 hónapban koronavírusos volt”. Hozzátették, ha az oltásra bármilyen okból nem kerül sor, a későbbiekben is megkapható a védőoltás.

Az időpontfoglalásos oltási tesztprogram indítását reggel közleményben jelentette be a kormányzat, az operatív törzs tájékoztatóján új információk is kiderültek. Mint arról beszámoltunk, 70 ezer, már oltásra regisztrált ember kap, illetve kapott SMS-ben értesítést, hogy az abban szereplő weboldalon időpontot foglaljon magának. Az oltásokat a négy orvostudományi egyetemmel rendelkező városban, azaz Pécsett, Debrecenben, Szegeden és Budapesten lehet megkapni. Így az ezekben a városokban és a környékükön élő regisztráltak kapnak szerdán üzenetet. György István azt kérte az operatív törzs tájékoztatóján, hogy az SMS-ben felhívást kapók csütörtökön (vagyis holnap) 16 óráig keressék fel az üzenetben szereplő weboldalt. Időpontot foglalni jövő hét hétfőre, keddre vagy szerdára lehet.

Bejelentették azt is, hogy ha sikeres lesz a tesztüzem, minden kórházi oltópontra online foglalási felületet nyitnak.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: koronavírus, koronavírus-oltás


Bulvár rovat

Bulvár rovat

Ihaj, csuhaj, micsoda lagzi lesz ez! Habár meghívva nem leszünk, de attól tartok, a menyasszonytánchoz mégis a mi zsebünkből kerülnek a milliók a tányérkára.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest