Lemondott a fideszes képviselő a triatlonszövetség elnöki posztjáról

Lemondott a fideszes képviselő a triatlonszövetség elnöki posztjáról

Szabó Zsolt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindössze két és fél hónapig mondhatta magát a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) elnökének Szabó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, aki a mai napon lemondott tisztségéről. Ezt a szövetség hivatalos honlapján jelentette be az elnökség.

Mint írják, Szabó Zsolt hivatalos teendőire hivatkozva mondott le elnöki tisztségéről. Hozzátették, ezzel egyidejűleg a továbbiakra nézve is támogatásáról biztosította az MTSZ-t.

Az elnöki pozíció betöltéséről a soron következő közgyűlésen a szövetség tagságának kell döntenie, melynek összehívásáról és az azzal kapcsolódó teendőkről a jogszabályok és az alapszabály rendelkezéseinek megtartása mellett a szükséges intézkedéseket megteszik. Közölték azt is, hogy az elnök lemondása a napi működést nem érinti.

A februári tisztújításon Szabón kívül Zahorecz Zsolt indult még az elnöki tisztségért, a tagok azonban nagy többséggel szavazák meg elnöknek a hatvani fideszes országgyűlési képviselőt. Előzőleg az egyik elnökségi tag azt írta a közösségi oldalán, hogy „Nem kell messze visszatekinteni a történelembe, láthattuk, hogy jár egy megnyert, de mégis elvesztett főváros. Lehet morogni, sarat dobálni és felháborodni, de ha azt szeretnénk, hogy ne csak jó szándék és megújulás legyen, hanem pénz is a célokra, akkor nem kérdés, hogy kit kell elnöknek megszavazni.”

Szabó Zsolt kinevezése a szövetség élére triatlonos berkekben is felzúdulást okozott. Az elnökválasztás után Kuttor Csaba korábbi olimpikon triatlonos – aki a tisztújításon szakmai alelnöki tisztségért indult – arról írt a közösségi oldalán, hogy nem kíván egy bohózathoz asszisztálni. Úgy fogamazott, hogy nem állítja több mint 30 éves tapasztalatát olyan elnökség szolgálatába, mely egy olyan közgyűlésen alakul ki, ahol vezényelve szavaznak robotok, kft.-k, és sosem látott arcok, hirtelen feltűnő egyesületek. Azt is írta, hogy „ahol egy olyan elnököt szavaz meg birka mód a tagság, aki azt sem tudja, eszik-e vagy isszák a triatlont, de nagyobb baj, hogy a Google első 50 találata nála a korrupciót hozza ki”.

Szabó Zsolt mandátuma 2024-ig szólt, de csak két és fél hónapig elnökölte a triatlonszövetséget.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.