Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Új oltási rendszert tesztelnek

Szerző: | 2021. április 21., 09:49 | Belföld

Bakos Ilona háziorvos beoltja egyik páciensét a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájával miskolci rendelőjében 2021. április 20-án (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


A következő két hét oltási programjáról tájékoztatták a háziorvosokat. A Telex.hu értesülései szerint a háziorvosok kedden kaptak két elektronikus levelet. Az egyikben György István, az országos oltási munkacsoport vezetője arról értesítette őket, hogy „az április 24-25-ei hétvégén és a következő hét közepén előre láthatóan nagyobb mennyiségű Sinopharm típusú vakcina fog érkezni hazánkba”. A portál emlékeztetett, hogy ez egybevág Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombati bejelentésével, miszerint április végéig esedékes 400 ezer kínai oltóanyag helyett egymillió érkezik Magyarországra.

HIRDETÉS - AIP

György levele szerint április 26. és 30. között, illetve május 3. és 5. között „tömeges oltási szakasz” lesz, hogy a rendelkezésre álló vakcinákat mielőbb kioszthassák az embereknek. Az oltási szakaszba pedig a háziorvosokat is bevonják.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A másik e-mail a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől (NEAK) érkezett a híroldal szerint. Ebből további részletek derülnek ki az oltási program felpörgetéséről. Eszerint a háziorvosok már kedden megkapták az oltási folyamatba bevonható regisztrált személyek legújabb listáját, de egy új korcsoportos bontásban: a regisztrált „45 évesek és annál idősebbek teljes köre, akik még nem kaptak oltást”, szerepel benne. Mint írják, a levélben ki is emelik: „Ezen a héten elsődlegesen a 45 évesek és idősebbek oltását kell megtennie, illetve megszerveznie, de ha Ön már korábban egyeztetett ennél fiatalabb páciensei számára oltási időpontot, akkor természetesen az ő oltásuk is megtörténhet.”

Felhívták a figyelmet arra is, hogy eddig a 60 éves életkor számított a gyakran emlegetett korhatárnak, például az oltási program kezdete óta kiemelt csoportnak számítottak a „60 év alatti krónikus betegek”. Úgy tűnik, most az eddigi 60 éves kor 45-re tolódott.

Online regisztrációt tesztel a kormány

Közben a Kormányzati Tájékoztatási Központ szerda reggel azt közölte, hogy továbbra is regisztráció alapján folytatják az oltást a háziorvosoknál és az oltópontokon egyaránt. Ugyanakkor bejelentették: a kormány az egyetemi oltópontokon új internetes foglalási rendszert tesztel.

Mint írták, az oltás felgyorsítása érdekében 70 ezer, már oltásra regisztrált ember fog SMS-ben értesítést kapni, hogy az abban szereplő kód alapján időpontot foglaljon magának jövő hét hétfőre, keddre vagy szerdára. Ha a rendszer sikerrel vizsgázik, megfontolják az általános kiterjesztését a regisztráltakra – tették hozzá. További részleteket az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján ígérnek.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: György István, háziorvos, oltási kampány, védőoltás


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Hirdetés

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest