Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Ellenzéki szövetség: Elég abból, hogy Orbánék vinnének mindent, ami mozdítható

Szerző: | 2021. április 22., 18:01 | Belföld

Ellenzéki pártvezetők a parlamentben (Fotó: Facebook/Jobbik)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország privatizációja új szintre lépett: az Orbán-kormány immár törvénybe foglalná a közpénzlopást és az állami vagyon kimentését – írja közös közleményben a hat ellenzéki párt, a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd.

HIRDETÉS - AIP

Mint írják, a parlament elé benyújtott törvényjavaslatok között a Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszterhez tartozó, 36 oldalas salátatörvény (T/15995) mindenki számára egyértelműen fogalmaz: a »kivezetésre szánt« állami vagyon mielőbbi privatizációja érdekében létrehozza a Maradványvagyon-hasznosító Zártkörűen Működő Részvénytársaságot, amelynek feladata »a stratégiainak nem minősülő vagyonelemek állami tulajdonból történő, gyors, költségtakarékos és hatékony« kivezetése lesz.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

– Egyszerűbben: Orbánék – folytatva a koronavírus-járvány második hullámában megkezdett, több százmilliárd adóforintot kitevő magánosítást – vinnének mindent, ami az állami vagyonból még mozdítható – teszik hozzá.

Az ellenzéki szövetség leszögezi, hogy a leghatározottabban nemet mondanak az állami vagyon kimentésére, valamint elítélik a rezsim átmentését célzó lépéseket, a közvagyon, az adóforintok fideszes magánzsebekbe juttatását.

– Jövőre visszavesszük az országot az uralkodó elittől. Visszaállítjuk a demokratikus jogállamot, a független igazságszolgáltatást, a közvagyont pedig visszaadjuk a magyar embereknek! – zárul a közös közlemény.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: ellenzéki összefogás, Mager Andrea, Orbán-kormány, törvényjavaslat


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest