Napsütéstől a zivatarokig: ilyen idő lesz csütörtökön

Napsütéstől a zivatarokig: ilyen idő lesz csütörtökön

Zivatarfelhők (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Egy hidegfront felhőzete vonul át az országon északnyugatról délkelet felé, aminek nyomán átmeneti felhőzet-növekedés várható, és a front mentén több helyen törnek ki záporok, zivatarok csütörtökön – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése. Napsütés a nap első felében inkább a déli megyékben, késő délután északnyugaton lehet. A kezdetben többfelé élénk, keleten erős délnyugati szél fokozatosan északnyugatira fordul és mérséklődik. Emellett zivatarok környezetében is lehetnek erős, viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15-21 fok között alakul, az ország északnyugati felén lesz hűvösebb.

Az Időkép szerint csütörtökön hidegfront érkezik, legkésőbb a déli megyékben élőknek fognak kezdődni az ehhez köthető panaszok. Görcsös eredetű fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők panaszai is felerősödhetnek, különösen a csapadékos területeken, zivatarok idején pedig átmenetileg romolhat az asztmások állapota. Az élénk, olykor erős szél is kellemetlen tüneteket válthat ki: hatására ingerlékenység, nyugtalanság léphet fel, ok nélküli feszültséget tapasztalhatunk.

Címkék: időjárás