Orbán: be van oltva 3,5 millió ember, nyithatnak a teraszok

Orbán: be van oltva 3,5 millió ember, nyithatnak a teraszok

Forrás: Orbán Viktor/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor Facebook-oldalára tettek fel egy rajzfilmes eszközökkel operáló, győzelmi zenei aláfestésű videót, amelyben azt írják, hogy be van oltva 3,5 millió magyar ember (legalább egyszer, ami nem jelent teljes védelmet – de ezt csak mi tesszük hozzá), így kinyithatnak a teraszok.

A videón most nem Orbán Viktor beszél, és látszik rajta, hogy viszonylag sokat készültek rá, statisztákat, fejlett grafikai megoldásokat használnak benne.

Az üzenet központi eleme a teraszok nyitása, de megemlítik a szolgáltatások újraindítását és az iskolák fokozatos újranyitását is. A végén felszólítják a nézőket, hogy regisztráljanak és oltassák be magukat.

Mindeközben a valóságban egyes statisztikák szerint Magyarország világelsővé vált a lakosságarányos covid-halálozásban. Senki sem ismeri azokat a modellszámításokat (ha egyáltalán léteznek ilyenek), amelyek a korai nyitás hatását mutatják az egyébként is tragikus járványhelyzetre.