A mémként világhírűvé vált Arató Andrásnak is kórházi kezelésre volt szüksége a koronavírus miatt

A mémként világhírűvé vált Arató Andrásnak is kórházi kezelésre volt szüksége a koronavírus miatt

Arató András, vagyis Hide the Pain Harold (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kétoldali tüdőgyulladása volt, és oxigént és infúziót is kellett kapnia miután elkapta a koronavírust a „Hide the Pain Harold” néven mémként világhírűvé vált Arató Andrásnak – mondta el maga az érintett a Blikknek.

A nyugdíjas férfi másfél héttel azt követően lett rosszul, hogy megkapta a kínai vakcina első adagját (vagyis nem alakulhatott ki benne ennyi idő alatt védettség). – 10 nappal az első oltás után kezdtem rosszul érezni magam, fulladtam, étvágytalan és fáradékony lettem – mesélte a mém. – Az elvégzett gyorsteszt pozitív lett, magas, csillapíthatatlan lázam lett. Mivel csak néhány lépésre lakom az Uzsoki utcai kórháztól, átsétáltam a sürgősségire. Átéreztem a helyzet komolyságát, indulás előtt megírtam a végrendeletemet, és közben felhívtam ismerőseimet, hogy imádkozzanak értem – mesélte a lapnak. A kórházban kétoldali tüdőgyulladást állapítottak meg nála, oxigént és infúziót is kapott.

Végül húsvétkor mehetett haza, ám azt vette észre, a betegsége óta lassabb lett a gondolkozása és sokkal fáradékonyabb.– Még hosszú utókezelés vár rám, de talán segíthetek azzal a hasonló helyzetben lévőknek, hogy elmesélem a történetemet, és megmutatom, hogy van kiút ebből a betegségből – tette hozzá Arató.

Korábban a Magyar Hang is készített interjút mémmé válása történetéről Arató Andrással, ez itt olvasható.