Menczer Tamás: A WHO várhatóan rövid időn belül engedélyezi a kínai vakcinát

Menczer Tamás: A WHO várhatóan rövid időn belül engedélyezi a kínai vakcinát

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a 2021. április 25-én kiadott Facebook-videójában (Forrás: Menczer Tamás Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ENSZ egészségügyi világszervezete, a WHO várhatóan rövid időn belül, talán már a jövő héten kiadja az engedélyt a kínai Sinopharm-vakcinára – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára vasárnap.

Menczer Tamás a Facebook-oldalán közzétett videóban úgy fogalmazott: „Ha ez megtörténik, akkor végérvényesen bebizonyosodik, hogy minden, amit a baloldal mondott a kínai vakcináról, hazugság volt.” Tájékoztatása szerint Magyarországra idáig 1,7 millió Shinopharm-vakcina érkezett, a jövő héten még 400 ezer, májusban pedig 2,9 millió érkezik. – Az oltás életet ment – zárta szavait az államtitkár.

A Sinopharm-vakcinával kapcsolatban Menczer Tamás a napokban arról tájékoztatott, hogy a világ egyik legtekintélyesebb orvosi szaklapja, a The Lancet egy cikkben állt ki a kínai oltóanyag mellett. „A cikk szerint a kínai Sinopharm-vakcina hatásos a vírus dél-afrikai mutációja ellen is” – közölte az államtitkár. Jó hírnek nevezte, hogy a szaklap nem kérdőjelezi meg az oltóanyag hatásosságát, hanem azt állítja, hogy az egyik legveszélyesebb mutáns ellen is hatásos

E nyilatkozatot követően a 444.hu arról írt, az államtitkár által hivatkozott anyag nem cikk, hanem egy levél, amely a The Lancet Microbe Correspondence rovatában jelent meg – ahol tudományos kutatásokhoz, eredményekhez fűzhetnek megjegyzéseket a szerzők. Azt is írták, hogy a szóban forgó levél szerzője, Xiaoming Yang. Ő a Sinopharm alvállalatának, a China National Biotec Groupnak az elnökségi tagja és a vakcinaprojekt vezető kutatója. Egy másik szerző, Hui Wang szintén a Sinopharm alkalmazottja, a többiek pedig különböző kínai kormányszervek vagy a kínai állami tudományegyetem kutatói.