Németh Szilárd kutyával ment teraszozni

Németh Szilárd kutyával ment teraszozni

Németh Szilárd és harci kutyája. Forrás: a politikus Instagram oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mind a kutyásot, mind a heraldika szerelmeseinek a kedvében járt szombati Instagram-posztjával Németh Szilárd. Szinte kivétel nélkül minden fideszes politikus népszerűsítette a szombati vendéglátóipari terasznyitást a közösségi médiában. Így tett Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes is, ám ahogy talán már megszoktuk tőle egy kis csavarral.

Az államtitkár ugyanis egy bizonyos éttermet választott ki, melyet név szerint reklámozott is a közösségi médiás bejegyzésében. A korábbi rezsibiztos szerint a Kis-Duna-parti Nádfedeles csárda „megbízható, minőségi és magas színvonalú a szolgáltatásával, a szabályok szigorú betartásával járult hozzá”. (A mondatot nem fejezte be Németh Szilárd, így az nem derül ki, hogy mihez járultak hozzá. – a szerk.) A HM miniszterhelyettese a poszt szövegéhez egy olyan fényképet töltött fel, melyen egy kutyával pózol az említett vendéglő előtt. Az nem derül ki, hogy az eb hogy került a képre, egyáltalán az övé-e, ezért kérdéseket küldtünk Németh Szilárdnak, amennyiben válaszol, kiegészítjük cikkünket.

Lapunk megkérdezett pár szakértőt, pontosan milyen fajtájú is lehet a képen szereplő eb. Érkeztek tippek amerikai staffordshire terrierre, pitbullra és staffordshire bull terrierre is, ám a legtöbb (és a komolyabb) általunk megkérdezett harci kutyás azt mondta, hogy a képen látható állat minden bizonnyal egy „bull tipusú keverék”, azaz több harci kutya fajtából gyúrhatták össze.

Az államtitkárnak az a pólója sem akármilyen, melyet a kutyával közös képen visel. A fekete felsőn egy pajzsot láthatunk, rajta az Erdélyt jelképező nyolcágú csillaggal és holddal, körülötte további nyolcágú csillagok, mögötte két kard. A pajzs alatt Szekler Army (azaz Székely Hadsereg) felirat jelenik meg a Honvédelmi Minisztérium államtitkárának pólóján.

Bár Székely Hadsereg mint olyan nem létezik, könnyen lehet, hogy Németh Szilárd a ruházatával a Székely Hadosztályra kívánt utalni. Székely Hadosztály volt a neve annak a katonai egységnek, amelyet 1918. december 1. után az Erdélybe betört román csapatok elleni védekezésként hoztak létre Kolozsváron a 38. magyar hadosztály székely katonáiból. A 38. hadosztály 1919 januárjában, saját kérésére a Székely Hadosztály nevet vehette fel, majd Székely Különítménnyé nevezték át. Az erdélyi fronton az egyetlen jól felszerelt, harcképes magyar katonai erő volt, amely harcolt a román hódítók ellen. A Székely Hadosztály helyzetét nehezítette az, hogy a Tanácsköztársaság alakulatai ellenségként tekintettek rá, sőt, számos összetűzés is volt a két fegyveres erő között, így a Székely Hadosztály két tűz közé került. Legnagyobb katonai sikerük talán az volt, hogy a Sóvidék fellázadt székely lakosságával közösen sikerrel vették fel a harcot a betolakodó románokkal, és egy hétre visszaállították a magyar közigazgatást.

Annak nem találtuk nyomát, hogy az államtitkárnak egyáltalán lenne kutyája. Németh Szilárd korábban a Hvg kamerái előtt – miután kijelentette, hogy a Hvg kérdései nem érdeklik, mert az nem sajtó –, azt válaszolta az azt firtató kérdésre, hogy szerinte mi számít igazi sajtónak Magyarországon, hogy „a Kutya Magazin”, melynek rendszeres olvasója.

https://hang.hu/belfold/2021/04/24/orban-viktor-szabad-a-so%CC%88r/