Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Nyilvánosságra hozta a kormány, hogy a beoltottak közül hányan fertőzödtek és haltak meg

Szerző: | 2021. április 25., 10:25 | Belföld

Bojti István háziorvos kibontja a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcináját nyíregyházi rendelőjében 2021. március 25-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Adatokat közölt a kormány arról, hogy hányan betegedtek és haltak meg koronavírusban annak ellenére is, hogy mindkét oltást megkapták. Az, hogy a két vakcina beadása után is történnek haláleseteket, amiatt fodulhat elő, hogy 100 százalékos védelmet egyetlen vakcina sem tud biztosítani.

HIRDETÉS - AIP

A vasárnap a kormány által közzétett táblázat szerint százezer oltottra vetítve 32-en haltak meg a Pfizer beadása ellenére is, 20-an a Modernát megkapók közül, 16-an a Sinopharmmal oltottak esetén, 7-en az AstraZeneca vakcináit követően, míg egy ember a Szputnyik V dózisai után. Az adatok a tájékoztatás szerint a 2020. december 26-a és 2021 április 20-a között eltelt időszakra vonatkoznak.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8
Forrás: Magyarország Kormánya Facebook-oldal

– A baloldali politikai erők többféle módon folytatják oltásellenes kampányukat. Ennek egyik formája az, hogy kétségbe vonják egyes vakcinatípusok hatékonyságát. Ezért a kormány nyilvánosságra hozza az oltások utáni fertőzési és halálozási adatokat. Ezekből az adatokból jól látható, hogy minden Magyarországon használt vakcina hatékony és erős védelmet nyújt a fertőzés ellen. Mindenkit arra kérünk, hogy éljen az oltás lehetőségével. Az oltás életet ment – közölte a kormány. Ugyanakkor a fent látható adatoknál részletesebb információkat nem közöltek egyelőre, például azt, hogy az oltottak átlagos életkora az egyes vakcinatípusok esetén hány év volt.

Érdekesség, hogy Orbán Viktor a koronavírussal kapcsolatos rossz halálozási statisztikákákat azzal magyarázta, hogy nálunk más a napi adatszolgáltatás mint máshol: nálunk nem lesznek különbséget, hogy valaki covidban vagy coviddal hal meg.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: AstraZeneca, Moderna, oltás, Pfizer, Sinopharm, Szputnyik V


Olcsóbb lesz a Bubi

Olcsóbb lesz a Bubi

Megfizethető díjakkal, megszűnő kaucióval, rugalmas, percalapú számlázással készül a megújuló Mol Bubi közbringarendszer, a havi és éves bérletek árai a felére csökkennek.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest