Lenkei Gábor ellen rémhírterjesztés miatt nyomozhat a rendőrség

Lenkei Gábor ellen rémhírterjesztés miatt nyomozhat a rendőrség

Fotó: Unsplash

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség szerint körültekintően kell vizsgálni azt, hogy felmerül-e rémhírterjesztés gyanúja azzal a víruskritikus orvossal szemben, akit feljelentettek a víruskritikus kijelentései miatt – írja a 24.hu. A lap információi szerint a feljelentett orvos az a Lenkei Gábor, aki ellen már korábban is vizsgálódtak a hatóságok rémhírterjesztés gyanúja miatt.

Két magánszemély tett bejelentést korábban a Magyar Orvosi Kamarához, amelyet a kamara az illetékes kormányhivatalhoz, az pedig a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz továbbított. A feljelentésnek minősülő bejelentések lényege szerint az orvos végzettségű üzletember olyan videókat tesz közzé a koronavírussal is kapcsolatban, amelyekkel ,,rengeteg tévhitet terjeszt”.

A nyomozó hatóság elutasította a feljelentést, mivel álláspontja szerint a feljelentett cselekmény nem minősül bűncselekménynek. A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség azonban felülvizsgálta és hatályon kívül helyezte az elutasító határozatot. A feljelentéssel kapcsolatban a nyomozó hatóság új döntést hoz majd.

Lenkei Gábor, a magát nyíltan szcientológusnak valló, vitaminokat forgalmazó üzletember tavasszal többször is relativizálta a koronavírus-járvány veszélyeit. – A média hajmeresztő viselkedése sokkal veszélyesebb, mint a koronavírus. Nem véletlenül nevezte el a hírek gyártóit egy neves gondolkodó a félelem kalmárainak. Igen, ők valóban félelemkeltéssel kereskednek. Mi maradjunk józanok, és gondolkodjunk a tényekkel. A szokványos, minden évben „tiszteletét tevő” influenza sokkal több ember életére van hatással, mint ez az aktuális celeb, a koronavírus – írta egy posztjában. Majd hozzátette, belefeküdhetne egy kád koronavírusba, akkor sem lenne semmi baja. A vírus nem veszélyes, csak annak lesz baja tőle, aki fél – mondta.