Mérő László átírta a kormány vakcinatáblázatát, és annak most is ugyanannyi köze van a valósághoz

Mérő László átírta a kormány vakcinatáblázatát, és annak most is ugyanannyi köze van a valósághoz

Fotó: Mérő László/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány járványkezelése és traszparens információszolgáltatása újabb fejezeteként nemrégiben minden magyarázat, forrásmegjelölés és bizonyíték nélkül nyilvánosságra hozott egy táblázatot a különböző vakcinatípusok második dózisa utáni állítólagos megbetegedésekről és halálesetekről. Ebből például kiderül, hogy Magyarországon állítólag 175 ember halt meg a második Pfizer oltás után, miközben az Egyesült Államokban, ahol már 87 millió ember katott két dózist belőle, mindössze 88.

A lapunknak egy neve elhallgatását kérő kutató totálisan biztos benne, hogy ezek fals adatok. Semmit sem lehet tudni az adatgyűjtés köréről, módszeréről. A világból érkező adatok ugyanakkor a Pfizer és a Moderna esetében teljesen mást mutatnak, az oltások gyakorlatilag mindenkinél megakadályozzák a halálozást. A szakértő szerint az egész világon nem halt meg összesen 175 ember, miután megkapta a második Pfizer oltást. A kutató szóhasználatával „mindig van lejjebb és egyértelmű a politikai célzata”.

Az ügyben még az mRNS vakcinákhoz szükséges technológiát kifejlesztő Karikó Katalin is megszólalt, és gyakorlatilag félrevezetőnek, csúsztatónak nevezte a táblázatot, ami rengeteg fontos, és az értelmezéshez szükséges adatot nélkülöz. Például az oltottak átlagéletkorát és a krónikus betegségeiket sem tüntették fel, márpedig míg a Pfizert korábban jellemzően a nagyon öregeknek adták, a Szputnyikot inkább a fiatalabbaknak.

Az oltásoknál olyan oltott populációk kórtörténetét hasonlíthatták össze, ami teljes szakmai tudatlanságra vall. Mindenesetre azt nehéz figyelmen kívül hagyni, hogy a sorokat olvasva a keleti vakcinák tűnhetnek a legideálisabbnak. Ahogyan azt is érdemes megjegyezni, hogy éppen rengeteg kínai oltóanyag érkezett hazánkba, időpontot is csak erre az oltásra lehet foglalni.

Most Mérő László matematikus figurázta ki a táblázatot. Ehhez a vakcinatípusokat különféle korosztályoknak szóló magazinok címeire cserélte ki, és kimutatta, hogy aki élni akar, a Dörmögő Dömötört kell, hogy olvassa, semmiképpen se a Nyugdíjas Újságot.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.