Moziterem is lesz Tiborcz cégének várbeli luxusingatlanában

Moziterem is lesz Tiborcz cégének várbeli luxusingatlanában

Tiborcz István és Orbán Viktor (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Luxus borospincét, külön temperált bortrezort és szivar- valamint moziszobát is kialakítanának a Tiborcz István cége által megvásárolt várbéli ingatlanban, amelyről korábban az I. kerület fideszes vezetésű önkormányzata látványosan gyorsan lemondott – tudta meg a 24.hu a birtokába került tervekből.

A Fortuna utcai műemléknek nyilvánított házban már megkezdődtek a munkálatok, és bár a ház külsejét az 1958-as stílusnak megfelelően fogják felújítani, a lakás belső terei modern stílust kapnak. A 24.hu értesülései szerint luxusformában fog zajlani a felújítás, és a Karmelita-kolostortól mindössze néhány száz méterre lévő lakás területét is megnövelnék, így már 800 négyzetméter szolgálhatja a lakók kényelmét. 

A teljes körű felújítás részeként létrehoznának a házban egy 67 négyzetméteres nappalit. Az átalakítás során több teraszt is építenének, továbbá belső fűszerkertet is telepítenének.

A tervek szerint a felújítások becsült költsége – feltehetően berendezés nélkül – meghaladja a 115 millió forintot.

Az ingatlant még 2019 májusában vásárolta meg az IBC Real Estate Kft., amely a miniszterelnök vejének érdekeltsége. A vételár 370 millió forint volt. A portál emlékeztet, hogy a Budavári Önkormányzatnak a kulturális örökség védelméről szóló törvény értelmében elővásárlási joga volt az ingatlanra, de gyorsan lemondott erről, miután Tiborcz cége jelezte érdeklődését.

A felújítási tervek ismeretében a 24. hu megkereste kérdéseivel Tiborcz Istvánt, és az átalakítás részletei illetve az iránt érdeklődtek, milyen szándékai vannak az ingatlannal. Tiborcz érdekeltsége, a BDPST Group válaszuk közölte: „a BDPST Group egy komplex fejlesztés révén újítja fel a Fortuna utca 11. szám alatti ingatlant, a műemléki értékek megőrzése és az épület eredeti állapotának visszaállítása céljából. A folyamat a tervezési fázisnál tart, ennek lezárultával indulnak a felújítási munkálatok, várhatóan a nyár folyamán”.