Saját oltópontot hoz létre az esztergomi Suzuki

Saját oltópontot hoz létre az esztergomi Suzuki

Kínai koronavírus elleni oltóanyag, Sinopharm-vakcina Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban 2021. április 27-én. MTI/Vajda János

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 A Magyar Suzuki Zrt. munkatársai beoltathatják magukat a vállalatnál koronavírus elleni vakcinával, mivel az esztergomi üzemben oltópontot alakítottak ki – közölte a társaság kommunikációs vezetője kedden az MTI-vel.

Az oltás a Magyar Suzuki munkarendjéhez igazodva a héten kezdődik meg a magyar kormány által rendelkezésre bocsátott oltóanyagokkal. Az oltás természetesen önkéntes – mondta Bonnár-Csonka Zsuzsanna.

Jelezte, a vállalat a munkatársak egészségének védelme, a gyártás folyamatosságának fenntartása érdekében már tavaly számos óvintézkedést vezetett be; az oltópont létrehozása ennek a folyamatnak a következő lépése.

A Magyar Suzuki Zrt. idén 30 éves. A cég hozzávetőlegesen 10 ezer munkavállaló megélhetéséhez járul hozzá. Alapítása óta 1,9 milliárd eurót fektetett be Magyarországon, ezzel az értékkel a legnagyobb japán beruházó. A társaság csaknem 2,41 milliárd euró nettó árbevétellel zárta a 2019-es évet.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.