Szanyi Tibor: Tévedésből szavazta meg az ISZOMM képviselője a Ménesbirtok kiszervezését

Szanyi Tibor: Tévedésből szavazta meg az ISZOMM képviselője a Ménesbirtok kiszervezését

Szanyi Tibor (Fotó: Magyar Hang/Bankó Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Korábban lapunk is megírta, hogy Volner János és Fülöp Erik független országgyűlési képviselők segítettek be kedden a Fidesznek, hogy az állami vagyont (többek között egyetemeket, kastélyokat, üdülőket, kikötőket, földbirtokokat, ménesbirtokot, miegymást) fideszes potentátok által irányított alapítványoknak szervezzék ki.

Hadházy Ákos országgyűlési képviselő a témában megjelentetett közösségi médiás bejegyzésben úgy fogalmazott, hogy Fülöp, Volner (és Ritter Imre német nemzetiségi képviselő) papíron ugyan független képviselők, de „nélkülük a mai szavazáson sem lett volna meg a Fidesz kétharmados többsége”.

Az azonban Hadházy képviselő figyelmét is elkerülte, hogy egy alkalommal Székely Sándor is a kormánypártokkal együtt szavazott. Az országgyűlési képviselő korábban a Demokratikus Koalíció frakciójában politizált, jelenleg a függetlenek között foglal helyet, a Szanyi Tibor neve által fémjelzett pártot, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalmat (ISZOMM) képviselve.

Az ominózus alapítványi kiszervezés, amelyre Székely igennel szavazott a mezőhegyesi ménesbirtok vagyonkezelői jogainak átadása a Jövő Nemzedék Földje Alapítvány számára. A 444 beszámolója szerint a jelenleg Lázár János irányítása alatt álló Mezőhegyesi Ménesbirtok és Tangazdaság legelőit, erdőit, szántóit a Jövő Nemzedék Földje Alapítvány vagyonkezelésébe adja az állam. Ezen felül az állami tulajdonú területek mellé a közalapítvány indulótőkeként megkapja a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. 100 százalékos részvénycsomagját is. Schmuck Erzsébet (LMP) hétfőn éppen e témában kérdezte a miniszterelnököt. Az LMP társelnöke szerint a kiszervezés révén nem csak a földeket, erdőket akarják eltulajdonítani, hanem a hagyományos lófajtákat is ki akarják sajátítani. Hajlandó megakadályozni a nemzeti vagyon lenyúlását? – kérdezte Orbán Viktortól Schmuck Erzsébet hétfőn.

Szanyi Tibor úgy nyilatkozott a Magyar Hangnak, hogy képviselőjük véletlenül szavazott együtt a Fidesszel, ahogy a korábbi EP-képviselő fogalmazott: „félrenyomott”. Szanyi nyomatékosította, hogy Székely Sándor a többi kérdésben minden esetben nemmel, azaz a kormánypártok akarata ellenében szavazott. Azt is megemlítette az ISZOMM arca, hogy a keddi országgyűlési szavazás meglehetősen káoszban telt, többször is újra kellett indítani a szavazógépet. Szanyi azt az ígéretet tette, hogy az ISZOMM országgyűlési képviselője korrigálni fogja a tévedését. Azt firtató kérdésünkre, hogy ez pontosan mit jelent, azt válaszolta, hogy tudják, hogy nem lehet meg nem történtté tenni, ám Székely Sándor egy nyilatkozatot fog küldeni az Országgyűlés számára, melyben rögzíteni fogja, hogy véletlenül szavazott igennel, és kéri, hogy nem szavazatként vegyék figyelembe a keddi voksát.

Frissítés:
Később Székely Sándor is nyilatkozott a körülményekről, azt írta munkatársunknak, hogy ő maga is csak pár órája (a szavazást követően) értesült az egész esetről. „Igen, elhibáztam. Sajnos félre nyomtam ennél a szavazásnál. Ma rengeteg törvényről szavaztunk, jobbára nettó Fidesz-lopásokról. Mindnél nemmel szavaztam. Sajnos folyamatosan rossz volt a szavazó gép valamelyik képviselőnél. Egy esetben nálam is, elég nagy káosz volt a két és fél órás szavazási procedúra, így történt meg a hiba. A holnapi nap hivatalosan kérni fogom szavazatom megmásítását.”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.